Apollo 8 met 1-3 te sterk voor Set-Up’65 en plaatst zich voor de halve finale beker

Apollo 8 heeft zich vrijdagavond met een 1-3 zege op Lammerink Installatiegroep/Set-Up’65 in Ootmarsum voor de halve finale van het bekertoernooi geplaatst. Daarin ontmoet het vandaag Djopzz Regio Zwolle volleybal, dat Eurosped met een 1-3 zege in Vroomshoop uitschakelde. De wedstrijd wordt in Zwolle gespeeld.

In de eerste set deden beide teams in de beginfase niet veel voor elkaar onder. De 2-5 werd door o.a. een score van Elyne Nijhuis teruggebracht naar 4-5, Martine Stevelink blokkeerde Set-Up naar 7-8 en Brahim Abchir zag Benthe Olde Rikkert na zijn time out op 8-11 voor de 9-11 zorgen. De ace van Martine bracht Set-Up’65 bij 12-11 aan de leiding.

Apollo had via Carlijn Koebrugge (een ace voor 12-14) en scores van Juliët Huisman en Tess de Vries (naar 13-17) vlot weer een voorsprong te pakken en denderde door naar 14-19. Froukje Hoenderboom scoorde twee keer, (17-19), dwong Apollo de time out in, waarna een attente Rianne Vos even later de 17-21 scoorde. De set werd met 19-25 door Apollo gewonnen.

In de tweede set nam Apollo 8 via een serveserie van Fleur Meinders een 0-4 voorsprong, bouwde dit uit naar 3-10 en kwam in het verder verloop van de set niet meer echt in de problemen. Set-Up’65 scoorde nog wel een aantal op zichzelf staande punten maar zag het verschil niet echt kleiner worden. Esther Huls maakte meteen nadat ze als wissel in het veld kwam de 7-13. Apollo 8 bleef tot aan 11-18 het gebeuren binnen de lijnen bepalen, daarna kwam Set-Up’65 sterk terug.

Joanna Brilhuis scoorde 14-18, Froukje Hoenderboom 15-18, de twee weggeven punten door Set-Up’65 maakten een eind aan een mooie serie. Na de 16-20 scoorde Marije ten Brinke via een mooie omloopbal de 16-21, hetgeen het eerste punt was richting de serie naar 16-25 setwinst.

De derde set werd door Set-Up’65 gewonnen. De time out van Brahim Abchir op 5-7 was even nodig om effect te hebben, maar na 6-8 maakten Benthe Olde Rikkert en een ketser ace van Elyne Nijhuis gelijk. De 13-10 was het gevolg van een sterke fase van de thuisploeg, die in de rest van de set Apollo nog wel een paar keer terug zag komen naar een gelijke stand (bij 17-17, 19-19 en 20-20) maar het hoofd in de beslissende fase van de set erbij hield.

De time out van Apollo 8 op 22-20 had geen effect, Pien Vos scoorde de 23-20 en een ‘pak jij ‘m of pak ik ‘m’ ace van Set-Up’65 zette de ploeg op setpoint. Rianne Vos van Apollo kon verlies nog een keer uitstellen, maar de foutserve daarna besliste de set. Na de 25-21 mocht Set-Up’65 nog hopen op een vijfsetter.

Die kwam er echter niet, al zag het er in het begin van de vierde set nog wel goed uit voor de thuisploeg. De dames kwamen met 6-3 en 11-9 voor, ook de 11-13 achterstand werd nog weggewerkt (14-13), daarna ging het initiatief naar de bezoekers, die onder andere middels Eline Gommans afstand namen naar 14-18. Set-Up’65 gaf zich niet gewonnen, kwam terug naar 18-19, time out Apollo 8, en gaf de 18-20 middels een foutserve weg. Twee uitgeslagen aanvallen brachten de stand op 19-24, na de 20-24 zorgde een foutieve opslag voor de 20-25.

Bron: Vizier op Volleybal. Foto’s: Jan Bredewoud