VZ&PC en Swol 1894 delen de punten in boeiend duel

In de kop van de ranglijst met Swol en VZ&PC op plaats drie en vier en koploper Aquanovio nog in zicht maakten er in de Stamper een boeiende wedstrijd van. In het eerste bedrijf had VZ&PC volop kansen om Swol op grote achterstand te zetten. Na de 2-0 voorsprong verzuimde de ploeg om vier overtallen op rij niet te benutten. Swol kroop langzaam dichterbij en wist weer op gelijke hoogte te komen 2-2.

De tweede periode was het de Zwollenaren die mede door goed de overtallen te benutten VZ&PC op een 3-6 achterstand wist te zetten. In het derde bedrijf vocht VZ&PC zich goed terug, en wist in deze periode na een formidabele inhaalrace weer op een 7-7 gelijke stand te komen. In de laatste periode moest VZ&PC even slikken omdat er een bal op de doellijn voor Swol werd toegekend als doelpunt en VZ&PC weer op jacht moest naar de gelijkmaker. Een 5 meter, benut door de op schot zijnde Niek Sportel, wist VZ&PC weer de 8-8 te maken.

Swol wist nu door een score via de midvoor positie wederom op voorsprong te komen 8-9. Een benutte overtal door Wilbert Ruiter kwam VZ&PC weer naast Swol , zelfde speler was 4 seconden voor tijd bijna succesvol maar zijn schot ging rakelings over het Swolse doel.

Periode standen 2-2  1-4  4-1  2-2.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer