ZC Losser en VZ&PC delen de punten

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdagavond in het eigen Brilmansdennen met 3-3 gelijk gespeeld tegen het op de 3e plaats staande VZ&PC uit Vriezenveen. Beide ploegen waren geteisterd door een aantal griepgevallen, waardoor aan beide zijden veel automatismen verdwenen waren.

Losser begon zeer goed aan de wedstrijd, in de 1e periode werd al vlot een 2-0 voorsprong genomen door doelpunten van Theresia Korfage en Jetske Gielians. De 3-0 lag op de hand, maar de volkomen terechte strafworp werd door Losser gemist. Dit gaf de ploeg uit Vriezenveen hoop, en kon uit een overtalsituatie in de 2e periode de aansluitingstreffer scoren.

Nadat Losser een aantal overtalsituaties miste kon Cindy Marsman toch de score vergroten naar 3-1. Dit leek de eindstand na 3 periodes te worden, maar VZ&PC kon toch nog weer terugkomen. Een strafworp werd door de wederom sterk keepende Claudia Nijhuis gestopt, maar in de rebound scoorde VZ&PC de 3-2.

De wedstrijd kreeg uiteindelijk toch geen winnaar. Halverwege de laatste periode konden de bezoekers uit een zeer snel uitgespeelde overtal de 3-3 scoren. Losser kreeg nog wel kansen om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken, maar de kansen werden helaas niet benut.

Coach Rudie Damhuis over de wedstrijd: “Ik ben blij met het resultaat, het was een moeizame wedstrijd. Maar als we zorgvuldiger gespeeld hadden had er meer ingezeten”.

Periode standen: 2-0, 0-1, 1-1 en 0-1. Doelpunt Losser: Theresia Korfage, Jetske Gielians en Cindy Marsman.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer