Borhave sluit reguliere competitie af met verlies

De laatste wedstrijd in de reguliere competitie in Borne. Vlug en Lenig uit Geleen is de tegenstander, de nummer vier in de competitie. Door de niet ingecalculeerde winst van Venlo thuis tegen Quintus, diende Borhave dit duel met drie doelpunten verschil te winnen om alsnog op plaats vijf in de eindrangschikking te komen. Dat bleek vandaag uiteindelijk niet haalbaar voor de Bornse dames. In een wedstrijd waarin beide ploegen elkaar in balans hielden was het uiteindelijk V&L die de winst naar zich toe wist te trekken. Hierdoor bezet Borhave plaats zes in de ranglijst na de reguliere competitie. In de nacompetitie is Borhave nu gekoppeld aan Quintus, de nummer drie. Helaas zijn die klaar in Europa, ze zullen naar verwachting zaterdag 17 april aanstaande met een volwaardig team naar Borne komen.

Het was vandaag best een interessante wedstrijd in Borne, beide ploegen wilden graag winnen. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd, onderlinge resultaten geven hier blijk van, de verschillen zijn steeds klein.

V&L begon beter aan de wedstrijd, en liep vlot weg naar 0-3 alvorens de thuisploeg tot scoren kwam. Na 9 minuten was de balans weer gevonden 5-5, er ontspon zich een doelpuntenfestijn, waarbij het verschil slechts een keer meer 1 doelpunt was. Beide ploegen kwamen op voorsprong, V&L vaker dan Borhave. Maar de ploegen bleven als aan een touwtje qua stand. Bij rust was het 16-17.

De tweede helft startte zoals de eerste eindigde, de ploegen scoorden over en weer. Vanaf de achtste minuut nam de ploeg het commando over, er was een voorsprong en die groeide met nog een kwartier te gaan tot de noodzakelijke 3 doelpunten 26-23 en 27-24. Het bleek voor de thuisploeg onhaalbaar de voorsprong vast te houden. Negen minuten voor tijd stond het weer gelijk en in de slotfase nam V&L opnieuw, en nu definitief, een voorsprong. De eindstand was 29-31, na een interessante wedstrijd. V&L was winnaar en Borhave mag zich opmaken voor het tweeluik tegen Quintus.

Het technisch team van Borhave zal ook volgend jaar ongewijzigd verantwoordelijk blijven voor het eerste dames team. Dus Rik Philips, Afton Groener, Pascal Vinke en Linda Sonder gaan samen verder.

Komende zaterdag 17 maart zal de eerste wedstrijd om 19.00 uur in Borne gespeeld worden natuurlijk in sporthal ’t Wooldrik Borne.

Foto’s: sportfoto-oost