Losser wint topper tegen VZ&PC

Om de kampioenstitel in zicht te houden moest er door Losser gewonnen worden van het hooggeplaatste VZ&PC 3, die op 1 punt achterstand staan maar ook met een wedstrijd minder gespeeld. Het al 13 wedstrijden ongeslagen VZ&PC kwam voltallig met kampioenaspiraties opdraven tegen het eveneens voltallige Losser

Al snel kwam Losser op voorsprong door het voortreffelijk benutten van een man meer situatie, maar een minuut later moest Losser de gelijkmaker 1-1 incasseren, om vervolgens ook nog tegen een 1-2 achterstand aan te lopen, deze werd echter snel hersteld naar 2-2.

Beide partijen streden op het scherp van de snede en de stand bleef gelijk opgaan, halverwege de 3e periode was de tussenstand opgelopen naar 6-6. Een spannende en pittige strijd om de overwinning, maar door het nooit verslappende Losser met superinzet liep Losser halverwege de 3e periode uit naar een 9-6 voorsprong, en leek een overwinning in zicht.

In het begin 4e periode scoorde VZ&PC de 9-7 en was het duidelijk dat Losser nog vol aan de bak moest voor de overwinning, maar Losser bleef aandringen en vergrootte de voorsprong tot 11-7 en de wedstrijd leek gespeeld met nog 1.30 te spelen. Een slotoffensief van VZ&PC leidde nog tot 2 doelpunten waarbij het scorebord een 11-9 eindstand voor Losser aangaf. Zo houdt Losser zicht op het kampioenschap

Doelpunten, Joeri Wigger 5, Matijs Vaneker 3, Wim Wigger 2, Felix Huke 1.

Stockfoto: Herman Zandhuis

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer