Heren VZ&PC pas in slotfase langs ZV ORCA

VZ&PC had een lastige avond in Leeuwarden tegen promovendus Orca ,het kwam in de eerste periode op een 3-0 achterstand maar kon voor einde nog de aansluiting produceren 3-2. Nadat Bloemhof de gelijkmaker binnen schoot kwam het in de tweede periode opnieuw op achterstand 5-3 en kon VZ&PC aanvallend geen potten breken.

Pas in de derde periode kwam VZ&PC weer op gelijke hoogte door Niek Sportel door 5 meter ,en een verdekt schot uit een blokkade op de vleugel onhoudbaar in te schieten 5-5. In de laatste periode kwamen de Vriezenveners eerst weer op achterstand door ondertal 6-5 en kon Sportel de stand weer gelijk schieten.

Door een overtal goed af te ronden door Tom Roelofsen kwam VZ&PC voor het eerst op voorsprong,Bloemhof deed er nog een doelpunt bovenop en had VZ&PC een marge voor een zege. Een schot van afstand deerde VZ&PC niet meer 7-8 en met 5 sec te spelen boekte VZ&PC de vierd zege op rij en is door de remise van Swol en Utrecht nog ongeslagen koploper.

Komende zaterdag reist VZ&PC voor de man meer beker helemaal naar het Zeeuwse Vlissingen voor een confrontatie met Zeeuwse kust een ploeg die uitkomt in de andere tweede klas.

Periode standen 3-2,  2-1,  0-2 en 2-3.

Foto intro: Herman Zandhuis

Newsoutside Sportverlichting