Dames Tornado winnen derby van Esch Stars

Afgelopen zaterdag stond er een derby binnen de gemeente Tubbergen op programma: het eerste dames team van Tornado tegen de Esch Stars. Dat het een lastige pot kon worden wist Tornado. Zoals in een derby waren er bekende gezichten aan beide zijden van het net. De wil om te winnen bij beide partijen was groot. Ook het publiek had zich verheugd op een vermakelijke pot volleybal in de Ransuil. Zowel vanuit Vasse als vanuit Geesteren was veel publiek aanwezig.

De eerste set kwam Esch Stars beter uit de startblokken dan de dames van Tornado. Esch Stars zette Tornado flink onder de druk vanaf de servicelijn. Door goed verdedigingswerk van Esch Stars kreeg Tornado de bal moeilijk aan de grond. Esch Stars had een gat geslagen. Tornado stak de koppen bij elkaar en knokten voor elke bal. Het gat werd ingelopen.. Maar toen. Een opstellingsfout? Of toch niet? Bij Tornado? Of bij Esch Stars? Duidelijk werd het niet. Het spel ging door: Tornado kwam dichterbij maar kwam nét tekort om de eerste set binnen te halen. De set ging met 23-25 naar Esch Stars.

‘Doorgaan zoals geëindigd’ was voor de dames uit Geesteren het voornemen. Aan Tornado zijde was de pass beter onder controle waardoor de spelverdeelster het spel uitstekend kon verdelen. Rake klappen werden afgewisseld met slimme balletjes. Het puntenaantal liep ging gelijk op. Aan beide zijden van het net werd er hard gewerkt voor elk punt. De dames uit Geesteren wisten echter een gaatje te slaan en gaven dit niet meer uit handen. De tweede set werd gewonnen door de thuisploeg met 25-18.

Waar Tornado het de eerste en tweede set flink lastig werd gemaakt door de Vasser formatie, was het de derde set Tornado wat de dienst uitmaakte. Met een flinke servicedruk werd de passlinie van Esch Stars onder vuur genomen. Tornado was gretig aan het net en wist de kansen te benutten. De ruime voorsprong werd niet uit handen gegeven waardoor met 25-10 de derde set naar Tornado ging. Ook in de vierde set denderde de Geesterse formatie door. Tornado besliste met 25-14 de 4e set en won daarmee de wedstrijd met 3-1.