Eerste puntverlies VZ&PC

In het thuisduel met de sterke ex eersteklasser ZV Utrecht leed VZ&PC het eerste punt verlies van de competitie. Lange tijd had de thuisploeg een voorsprong opgebouwd,maar in de derde periode maakte een serie van 3 tegendoelpunten dat men voor het eerst op achterstand kwam. VZ&PC kon niet beschikken over T Roelofsen door schorsing in het voorgaande beker duel met Zeeuwsekust. In de sterke eerste periode nam de thuisploeg brutaal een 4-2 voorsprong.

Het grootste gedeelte van de tweede periode behield men een gaatje van 2 doelpunten maar door slordigheden kwamen de Utrechters tot op 1 doelpunt 6-5. In de derde periode kende VZ&PC een zwakke periode toen men geen antwoord had op de schotkracht van ZV Utrecht ,vrije ballen buiten 5 meter gingen 3x raak en moesten de Vriezenveners in de achtervolging 9-10. Het begin van de laatste periode leek men de punten te verliezen toen een schot van afstand de 9-11 op het scorebord zette.

VZ&PC vocht zich letterlijk terug in de wedstrijd Niek Sportel met een actie 10-11 en binnen de laatste minuut schoot Bart Sportel VZ&PC op een verdiende gelijke stand 11-11. Ondanks de puntendeling blijft VZ&PC nu mede koploper met Swol uit Zwolle. Voor de Vriezenveense ploeg komen er nu een serie moeilijke wedstrijden te beginnen komende zaterdag in Rijssen tegen De Mors.

Foto: Herman Zandhuis

Periode standen ,4-2  2-3  3-5 en 2-1.

Newsoutside Sportverlichting