Heren VZ&PC na winst alleen aan de leiding

VZ&PC, nog zonder Tom Roelofsen, schoot met scherp bij de wedstrijd tegen De Mors in Rijssen. Ondanks de vele uitsluitingen aan bij de zijden bleven de Vriezenveners aan de goede kant van de score 2-3 in het eerste part. Marnic Sanderman was bij twee over tallen succes vol. Ook in de tweede bleef VZ&PC doeltreffend en leidde met 3-6, een overtal, een vlijmscherpe tegenaanval ,en een bal buiten 5 meter waren voor de uitstekende doelman van De Mors teveel. Het zevende doelpunt voor VZ&PC bleef uit door een opgelegde mogelijkheid niet af te ronden.
In het derde gedeelte zorgde Job Roelofsen 2x voor een goede afronding van een overtal , Niek Sportel door alleen voor de Mors doelman na een snelle counter maakte de negende voor VZ&PC , waarna Bastiaan Kenkhuis op de 2 meter met een fraaie actie het totaal op 10 bracht voor VZ&PC . De Mors wist aanvallend geen vuist te maken maar wist toch nog 2x het doel te treffen 5-10. Ook in de laatste periode had VZ&PC niets te duchten van de Rijssenaren en ondanks de talrijke uitsluitingen.
Met name de onder tallen in deze periode verliepen gunstig voor VZ&PC, De Mors was niet bij machte om de verdediging te passeren. Ondertussen benutte VZ&PC de kansen en bouwde de voorsprong regelmatig uit naar een forse 7-14 zege. Door het verlies van mede koploper Swol 1894 bij WS Twente komt de Vriezenveense ploeg alleen aan de leiding. Komende zaterdag wacht dan het zware duel met WS Twente in de Stamper. Periode standen 2-3  1-3  2-4 en  2-4.
Foto intro: Herman Zandhuis.
Newsoutside Sportverlichting