VKC’03 heren wint overtuigend van EZC

Zaterdag stond voor de heren van VKC ‘03 een wedstrijd tegen EZC Enschede op het programma. De teams zijn al jaren aan elkaar gewaagd en dit levert altijd een hoop spektakel op. Het eerste doelpunt werd gescoord door de heren van VKC, na één minuut spelen wisten de heren van VKC onder de verdediging uit te komen om de eerste bal in het net te plaatsen. Daarna was het de beurt aan de heren van EZC en ook zij scoorden een doelpunt in de eerste periode. Als reactie hierop scoorde VKC tweemaal achtereen en de stand was 3-1. Toen er nog één minuut te spelen was, wist EZC voor de tweede keer in de eerste periode het doel te vinden. Dit veranderde de score in 3-2. Ook VKC wist in de laatste momenten van de wedstrijd nog te scoren en zo eindigde de eerste periode met 4-2.

Aan het begin van de tweede periode wist EZC al snel het doel te vinden. Hier waren de heren uit Tubbergen niet tevreden over en er zou verandering moeten plaatsvinden. Dit gebeurde dan ook, na 4 minuten spelen wist VKC te scoren, waardoor het 5-3 werd. De wedstrijd was nog niet beslist en per slot van rekening kreeg VKC een 5 meter te verduren, doelman Johan Webbink wist deze dreiging af te wenden en uit het strafschot werd dan ook niet gescoord. Dit gaf de heren frisse moed en al snel werd uit een overtal situatie een doelpunt gescoord door de heren van VKC. De wedstrijd liep op zijn einde en met nog maar een paar seconden spelen en dan zou de bel gaan. Maximaal kon er nog één keer geschoten worden op doel. Dit werd dan ook gedaan door Bram Paus, hij scoorde het laatste doelpunt van de 2e periode op het tijdstip 0:01.

Na wisseling van kant werd begonnen aan de derde periode, de heren van EZC namen in het begin van deze periode het voortouw en de eerste twee doelpunten werden dan ook gescoord door de heren uit Enschede. Echter, na 2 minuten spelen nam de derde periode een wending, VKC zou deze wedstrijd winnen en om deze woorden kracht bij te zetten werd drie keer achtereenvolgens gescoord. Hierdoor eindigde de derde periode in een soliede voorsprong van 10-6 voor de heren uit Tubbergen.

De 4e periode was een mooie periode voor de toeschouwers, er werd veel gescoord wat het kijken aangenaam maakt. De eerste twee doelpunten werden achtereenvolgens gescoord door VKC. De voorsprong van 10-6 was nu uitgebouwd tot een voorsprong van 12-6, maar na 3 minuten spelen wist ook EZC te scoren. Dit leidde ertoe dat de heren van VKC lieten zien dat zij het scoren nog niet verleerd waren. Twee achtereenvolgende doelpunten werden gescoord door VKC. Kennelijk hadden de heren uit Enschede dit trucje goed afgekeken en ook zij wisten twee keer achter elkaar te scoren. De wedstrijd liep langzamerhand op het eind, maar de twee laatste doelpunten werden gescoord in de laatste seconden van de wedstrijd. Tweemaal wist VKC te scoren en wederom één van de doelpunten in de allerlaatste seconde: 16-9.