VZ&PC in slotfase langs SWOL 1894

In een zeer boeiend waterpolo duel tussen VZ&PC en Swol 1894 heeft VZ&PC haar ongeslagen thuis status te kunnen behouden door in de slotfase na een 2-6 achterstand als nog de zege naar zich toe te trekken waarbij de ploeg de Zwollenaren passeert op de ranglijst Na aanvankelijk twee keer op voorsprong te komen werd de eerste periode met een 2-2 stand afgesloten. In de tweede periode verknoeide VZ&PC drie overtallen en kon Swol uitlopen door een strafworp, overtal en een gelukkige rebound waardoor het een forse achterstand moest goed maken 2-5.
VZ&PC kreeg in de derde periode genoeg kansen om dichterbij te komen maar kon niet profiteren. Na een sterke actie van een Swol aanvaller keken de Vriezenveners eerst nog tegen een grotere achterstand 2-6 aan maar wist verder in de periode toch dichterbij te komen, na twee ondertallen goed te hebben opgelost kwam VZ&PC na een bliksem counter door Niek Sportel op 3-6 en ronde Marnic Sanderman een overtal met een score af 4-6. VZ&PC had daar door goede moed en kwam door Bastiaan Kenkhuis na een actie op 5-6 in begin laatste periode. Na een ondertal kwamen de Zwollenaren toch weer op een goede voorsprong 5-7. Bart Sportel scoorde de aansluiting 6-7 en Job Roelofsen met een fraaie actie op de midvoor de gelijkmaker 7-7.
In de hectische laatste minuut overleefde VZ&PC een ondertal en met nog 30 sec te spelen onderschepte Niek Sportel de bal in de top van de Zwolse aanval en door een zware overtreding verkreeg VZ&PC een zeer goede mogelijkheid om door overtal de wedstrijd alsnog in haar voordeel te beslissen. Met nog 7 sec te spelen scoorde Tom Roelofsen zijn derde doelpunt van de wedstrijd door met een hard schot vanaf de zijkant de Zwolse keeper te passeren. 8-7.
Door deze zege houdt VZ&PC contact met de de topposities en bezet nu de derde plaats met 2 en 4 punten achterstand op WS Twente en Livo. Dit was tevens het laatste speelweekend voor de winterstop voor VZ&PC betekend het dat men pas op 19 Januari weer in actie komt met een uitwedstrijd tegen het Apeldoorse Aquapoldro. Periodestanden 2-2, 0-3, 2-1 en  4-1.
Foto: Herman Zandhuis
Newsoutside Sportverlichting