VZ&PC blijft na winst in spoor van koplopers

Het is VZ&PC gelukt om in het spoor te blijven van de koplopers LIVO en WS Twente door de lastige uit wedstrijd tegen ZV Utrecht winnend af te sluiten. VZ&PC gehavend door het ontbreken van Bart Sportel blessure, en spelers die niet geheel fit zijn en vakanties, had een goede manier gevonden om de sterke schutters van Utrecht buiten de wedstrijd te houden. In de eerste periode kende VZ&PC een kleine voorsprong van 2-3 en behield deze ook in de tweede met 4-5.

Een marge van drie doelpunten verschil voor de Vriezenveners in de derde periode maar moest met lede ogen toestaan dat ZV Utrecht door een 2 meter doelpunt en schot van afstand weer kon aansluiten 6-7. De beslissende laatste periode had de VZ&PC midvoor Job Roelofsen een zware avond en kreeg zeer weinig mogelijkheden om gevaarlijk te worden. Bastiaan Kenkhuis kon door de geboden ruimte VZ&PC met een goed schot in de lange hoek de marge weer vergroten 6-8. Utrecht kwam weer dichterbij door overtal maar Michiel Bloemhof was nu trefzeker als tweede midvoor en tekende voor 7-9.

Een luckie goal op de valreep van 30 sec bracht de stand weer spanning 8-9, maar de ver van fitte Niek Sportel wist een pass over de hele goed af te ronden en was even later weer succesvol met het afronden van een overtal 8-11. Verder dan een benutte 5 meter kwamen de Utrechters niet 9-11. Periodestanden 2-3, 2-2, 2-2 en 3-4.

Foto: Herman Zandhuis.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer