Waterpoloheren Losser 2 nu al kampioen

Het tweede herenteam van de Losserse zwem- en waterpoloclub heeft afgelopen zaterdag reeds het kampioenschap van de 3e klasse Regio Oost kunnen vieren. De overwinning van afgelopen zaterdag was de 15e oprij voor Losser H2 en met nog 3 wedstrijden te spelen is de voorsprong 11 punten op de nummer 2. In een rechtstreeks duel in Denekamp met die nummer 2 op de ranglijst, De Dinkel H1, werd een benauwde 9 – 7 zege behaald. Met dit kampioenschap en de daaropvolgende promotie is aan het 2e punt van de doelstellingen van de Losserse waterpoloheren voldaan. Speerpunt blijft de handhaving van het eerste team, wat nu uitkomt in de 1e klasse Regio Oost.

Lange tijd zag het ernaar uit dat het kampioensfeest uitgesteld zou moeten worden. Na een lange reeks zonder puntverlies keken de heren van Losser al snel tegen een achterstand aan van 3 doelpunten. Tot diep en het derde kwart bedroeg het verschil 4 doelpunten in het nadeel van Losser. De ervaren spelers van Losser lieten zich het hoofd echter niet op hol brengen en bleven geconcentreerd spelen. De brede selectie betaalde zich uit in het feit dat de wisselspelers van Losser 2 nauwelijks onderdeden voor de basisspelers. Zij zorgden ervoor dat het hoge tempo tot het einde konden worden volhouden.

In het laatste kwart konden de heren van Losser de achterstand gestaag ombuigen naar een gelijke stand. Met nog 1 minuut op de klok werd een man-meer situatie professioneel benut, waarna het voor Losser H2 een kwestie van de tijd uitspelen werd. In de slotseconden werd de 9e Losserse treffer voor de statistieken nog gescoord en konden de heren zich definitief opmaken voor het zeer vroege kampioensfeest.