VZ&PC stijgt na winst naar tweede plaats

Door het verlies van WS Twente en de thuis zege van VZ&PC op de Mors uit Rijssen stijgt VZ&PC naar de tweede plek op de ranglijst. In de derby tussen VZ&PC en De Mors uit Rijssen hadden de Vriezenveners tot en met de tweede periode weinig te duchten van de Rijssenaren. Pas na een 6-0 voorsprong konden de gasten het eerste doelpunt scoren. Na de tweede periode krabbelde De Mors nog terug tot 8-4.
In een slechte derde periode kwam De Mors nog verder terug en kwamen nog tot 10-8 ,Sportel en Roelofsen maakten de marge weer op 4 met 12-8. Mede door 4 ondertallen bleef De Mors op het vinken touw en wisten  Doelman Sanderman van VZ&PC nog 4 maal te passeren. VZ&PC kon daar ook nog 3 scores tegenoverstellen ,Job Roelofsen kon op de midvoor met een prachtige bachand de zege definitief maken door 15-12 binnen te schieten.
Al met al een wedstrijd met 2 gezichten ,waar VZ&PC de doelpunten veel te gemakkelijk weg gaf, maar met kostbare punten voor het vervolg in de strijd om het kampioenschap. Met nog 5 wedstrijden te gaan komen alle concurrenten elkaar nog tegen, te beginnen volgende week wanneer VZ&PC in Hengelo moet aantreden tegen WS Twente en koploper LIVO de strijd moet aangaan met Swol.
Periode standen: 3-0 5-4 4-4 en 3-4.
Foto: Herman Zandhuis.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer