Heren 2 VKC’03 pakt de titel in rechtstreeks duel met VZ&PC

In en tegen Vriezenveen moest er door VKC’03 heren 2 gespeeld worden om de titel. Zou VZ&PC de winst pakken dan was van een kampioenschap nog geen sprake. Pakken de heren 2 van VKC’03 de winst of spelen ze gelijk, dan is de titel binnen. Bij het begin van de 1e periode leken de Tubbergenaren last te hebben van de spanning. Passes kwamen slecht aan en de verdediging lag niet zo goed als andere wedstrijden. Het was dan ook Vriezenveen dat de voorsprong wist te nemen. Dit deed de ogen openen en VKC wist op voorsprong te komen. Met nog 1 minuut wist Robert Meijer de 3-1 binnen te werken. Waar Tubbergen dacht de laatste minuut rustig uit te spelen moesten ze alsnog aan de bak. Er werd nog maar liefst 3x doel getroffen. Tussenstand: 3-4

Zoals bijna elke wedstrijd word de score geopend bij het begin van de periode door de tegenpartij. Maar ook zoals altijd weet VKC kansen te creëren, heel veel kansen. Helaas worden deze bijna nooit verzilverd. In de tussentijd ligt wel de verdediging erg goed en weet Vriezenveen alleen van afstand te scoren. De tweede periode word afgesloten met een 7-6 achterstand.

De heren uit Tubbergen hebben dit seizoen vaker tegen een achterstand aangekeken bij het begin van de 3e periode. Zij weten dus als geen ander dat nu de wedstrijd pas gaat beginnen. Het is Floris Nolten die een uitgelezen kans ditmaal niet laat liggen en maakt er 7-9 van. Pas na enkele minuten weet VZ&PC ook weer doel te treffen. De ploeg uit ‘De Vlaskoel’ wil van geen wijken weten en geeft direct antwoord door de 8-10 tegen de touwen te werken. Een uitstekende periode word afgesloten met een voorsprong van 8-11.

In de vierde periode dendert de trein voort. ‘U kunt instappen of op het perron blijven staan’. Dat laatste werd door de Vriezenveners massaal gehoor aan gegeven. VKC’03 gaat in de laatste periode op de counter spelen en dit werpt zijn vruchten af. Helaas worden niet alle kansen omgezet in doelpunten maar desondanks weten de heren van VKC de voorsprong uit te bouwen naar 8-14. Deze stand is ook direct de eindstand waarmee de Tubbergenaren het kampioenschap hebben weten binnen te slepen.

Doelpunten: Rob Kienhuis 5x, Twan Harmsen 3x, Harm Harmsen 2x, Pascal Pouwel 2x, Robert Meijer 1x en Floris Nolten 1x.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer