SDO sluit zaalseizoen af met winst

Afgelopen zaterdag speelde het eerste team van SDO in Amerongen tegen de rode lantaarndrager van de competitie, Hemur Enge. Voor beide teams was dit de laatste wedstrijd van het zaalseizoen. Dit seizoen troffen de twee ploegen elkaar al twee keer. Op het veld eindigde het duel in een gelijkspel en in de zaal won SDO met één doelpunt verschil. De Westerhaarders wisten dus dat het niet eenvoudig zou worden om de punten mee huiswaarts te nemen, ook al was de tegenstander de hekkensluiter van de competitie.

SDO wist als eerste de korf te vinden middels een vrije bal, 0-1. Het antwoord van Hemur Enge liet niet lang op zich wachten, via een strafworp trok de thuisploeg de stand gelijk, 1-1. Daarna nam SDO het heft in handen. De ploeg van Vincent Weghs was sterker dan de Amerongers en zette dit veldoverwicht om in doelpunten. Na een kwartier gespeeld te hebben was het 1-5 in het voordeel van de bezoekers. In het tweede deel van het eerste bedrijf veranderde het spelbeeld niet, SDO troefde de thuisploeg op alle fronten af. Hierdoor kon de Reas-formatie tevreden gaan rusten met een 3-9 voorsprong.

Tijdens de rust gaf trainer/coach Vincent Weghs aan dat de Oranjehemden in de vorige wedstrijd na rust een ruime voorsprong uit handen gaven. Nu was het zaak om dit te voorkomen. Met deze opdracht in het achterhoofd stapten de SDO’ers het veld in. In eerste instantie leken de Tukkers te falen, want Hemur Enge scoorde vlot twee keer, 5-9. Maar daarna was het SDO dat de touwtjes weer in handen nam. De ploeg oogde scherp in de verdediging en vond makkelijk de korf. Hierdoor liepen de bezoekers uit naar 8-14 . Met nog tien minuten te spelen leek de winst binnen voor de Westerhaarders. In het reststand van de wedstrijd wist de Oranje-formatie de voorsprong van zes doelpunten te handhaven. Zo kwam de overwinning niet meer in geding. Eindstand: 12-18.