Swift te sterk voor Zwart Wit

De Deldense korfbalvereniging Zwart Wit heeft het de koploper op eerste Paasdag niet al te lastig gemaakt. Op een uitstekend bespeelbaar veld, bij een stralende zon, ging de Deldense formatie met 16-25 onderuit tegen het Amsterdamse Swift. Vooraf werd er aan Deldense kant gehoopt op een stunt, door de koploper met puntenverlies terug te sturen naar Amsterdam. Swift begon sterk aan de wedstrijd en speelde een hoog tempo. Zwart Wit probeerde de snelheid van de tegenstander te beperken en hierdoor zelf meer kansen te creëren dan de Amsterdammers. Het begin van de eerste helft werkte deze aanpak en kon Zwart Wit qua veldspel meekomen met de tegenstander.
Swift speelde fel en was scherp in de afronding. Doordat de Deldenaren enkele verdedigende foutjes maakten hielpen zij Swift aan een voorsprong (3-6). Toch ging het spel redelijk gelijk op, totdat de Amsterdammers een klein gaatje konden slaan, vlak voor de rust. Met een tussenstand van 8-13 werd de kleedkamers opgezocht. Na rust volgde hetzelfde spelbeeld. Zwart Wit vocht voor wat ze waard waren, maar Swift liet zien waarom zij koploper waren. Met name de afstandsschoten waren in de tweede helft op scherp gezet. Via een 14-21 tussenstand, trok de Amsterdamse club uiteindelijk met 16-25 de overwinning over de streep. De volgende wedstrijd zal voor Zwart Wit op 12 mei a.s. zijn, tegen streekgenoot HKC uit Hengelo.