Michiel Mensink: “Ik wil het maximale er uit halen bij TVC’28”

De inkt onder het verlengde contract bij het Glanerbrugse Avanti Wilskracht was misschien nog niet opgedroogd, maar koos toch alsnog voor TVC’28 om daar trainer te worden.

Moeilijke stap Michiel Mensink?

Het is een stap met een dubbel gevoel. Bij Avanti had ik het reuze naar mijn zin en het komende seizoen zal Avanti gaan meedoen om de bovenste plekken. Eigenlijk uitdaging en perspectief genoeg. Tegelijkertijd heb ik persoonlijke ambities en ben daar ook altijd duidelijk over geweest. Ik ben er met Avanti prima uitgekomen en zij gunnen het me van harte. Ik ben blij met deze sportieve verbetering en hoop bij TVC’28 mijn ambities te kunnen waarmaken.

‘t Is misschien wel uitdagend maar waarom toch niet gekozen voor het uitdienen van je contract?

Ik heb mijn persoonlijke ambities laten prevaleren boven het uitdienen van het contract bij Avanti. Ik heb niet de beschikking over een netwerk waardoor ik zomaar op elk moment even bij iedere top-amateurclub aan de slag kan. Ik moet mijn eigen kansen creëren en pakken. Bovendien is TVC’28 een hele mooie club .

Maar vertel eens. Wie is Michiel Mensink?

Ik ben 42 jaar, woon in Ambt Delden, samenwonend en heb een dochter van 3. Ik heb een bouwkundige achtergrond en werk bij gemeente Dinkelland en Tubbergen.

Waar was je eerste “baan” als trainer?

Na enkele jaren als jeugdtrainer bij Bentelo was dat trainer van NEO 2. Daar ben ik 2 jaar geweest.

En daarna?

Hoofdtrainer van vv Reunie, 4 jaar, vv Twenthe, 4 jaar, en 1 jaar Avanti W.

Ben je een succestrainer?

Het stempel “succestrainer” vind ik voor geen enkele trainer passend. Je hebt zeker wel invloed maar bent tegelijkertijd afhankelijk van omstandigheden en spelersmateriaal. De resultaten onder mijn leiding zijn tot nu toe prima met verschillende promoties. Tot dusver heb ik geen moeizame seizoenen meegemaakt maar dat zal ik vast eens gaan ondervinden.

Zelf ooit gevoetbald?

Ja, met 5 jaar begonnen. Gespeeld bij verschillende dorpsclubs, zoals Vasse, Rietmolen en Bentelo. Op mijn 30ste gestopt met prestatief voetbal en sinds 1,5 jaar ook met recreatief voetballen. Het valt niet meer te combineren.

En?

Het mooiste seizoen was het seizoen 2005/2006, het kampioenschap met Bentelo.

Wat wil je bereiken in het trainersvak?

Ik ben ambitieus. Ik wil het maximale er uit halen bij TVC’28. De komende tijd ga ik me daar op richten. Waarop ik kan terug kijken als ik stop met het trainersvak zal moeten blijken. Ik ben 42 en zie me nog zeker wel 20 jaar trainen. In die tijd kan veel gebeuren.

Een speciale “voorbeeld”trainer?

Nee, ik heb geen voorbeeld waaraan ik me aan zou willen spiegelen. Om een trainer te kunnen beoordelen moet je er van dichtbij een periode bij zijn.

Wat ben je zelf voor een trainer?

Ik ben iemand die zich bewust is van zijn rol. Ik probeer de club op een gepaste wijze te vertegenwoordigen. Ik ben gedreven en wil altijd winnen. Dit bereik je door goed samen te werken met iedereen die invloed kan uitoefenen op het team.

Terug naar TVC’28. Wat verwacht je met dit team te bereiken?

 

We zijn 1 week bezig. Ik weet niet waar we staan. De ambitie voor dit seizoen is om stabiel in het linker rijtje te eindigen. Of deze ambitie ook de doelstelling wordt is nu nog niet te zeggen.

Kende je het team al of alleen van de uitslagen?

Ik kende het team niet.

Al getraind met de nieuwe selectie?

We zijn op 13 augustus begonnen.

Hoe ziet de voorbereiding naar het nieuwe seizoen eruit?

Tot de start van de competitie trainen we 11 keer, spelen we een 2-daags toernooi, 2 oefenwedstrijden en 3 bekerwedstrijden.

Wanneer is voor jouw het seizoen geslaagd?

Als we een lekker seizoen hebben gedraaid, niet in de problemen zijn geweest, eindigen in het linker rijtje en het goed hebben gedaan tegen onze geel-rode buren.

Je hebt Koen Reinerink als assistent, wat ook nieuw voor hem is. Wat verwacht je van deze samenwerking of kenden jullie elkaar al?

We kenden elkaar niet. Maar die samenwerking gaat prima. Ik verwacht dat we elkaar aanvullen en met elkaar kunnen sparren.

Spelen in de eerste klasse betekent ook meer in de schijnwerper van vooral de regionale pers. Dan wordt je wel onder vergrootglas gelegd toch?

Als je daar van wakker ligt moet je geen trainer worden.

Hoe kijk je tegen de berichtgeving in zijn algemeenheid aan in de regionale pers? Mag om mij wel een paar onsjes meer zijn?

Ik heb goede contacten gehad met de Tubantia en de Stentor. De berichtgeving is objectief. Ik lees de amateurpagina’s meestal wel. Leuk om te lezen.

En die van www.sportintwente.nl?

Ik lees af en toe een interview. Verder heb ik niet heel vaak op deze website gekeken. Misschien gaat dat nu wel veranderen.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer