Te smalle selectie kost VZ&PC punten in Arnhem

Bijna de gehele wedstrijd was het stuivertje wisselen wat de tussen standen betrof in de ontmoeting van de waterpolo ploegen van ENC Arnhem en VZ&PC bij de start van de competitie. Met name hoe er met de vernieuwde spelregels werd omgegaan door de leidsmannen was nog niet geheel duidelijk. Dat de ploeg uit Vriezenveen daar het meest last van had werd na de wedstrijd duidelijk. VZ&PC wist de score open te breken maar keek na 1 periode tegen een tegen een lichte 4-3 achterstand aan.
In de tweede periode kwamen de Vriezenveen de een maal op voorsprong 5-6 maar moesten door strafworp des Arnhemmers toch weer naast zich dulden. Ook in de derde periode was het stuivertje wisselen met de score ,veelvuldig onder en overvallen en strafworpen bracht VZ&PC in het nauw door met slechts 2 wisselspelers aan de wedstrijd te beginnen.
Met nog 1 wissel moest men de laatste periode goed door zien te komen. Bart Sportel scoorde zijn derde 5 meter binnen 10-10 .Toen Aanvoerder Niek Sportel ook zijn derde persoonlijk fout moest incasseren ging de 12-11 voorsprong verloren. Kevin Spit tekende. Nog voor 13-13 maar de resterende 2 minuten was te lang om met 1 man minder de wedstrijd met een positief resultaat af te sluiten. Eindstand 16-13. Volgende week reist VZ&PC naar Heerenveen voor de beker ontmoeting met HZ&PC Avena. Deze ploeg gedegradeerd uit de 1 klasse komt VZ&PC ook weer tegen in de reguliere competitie. Periodestanden: 4-3. 2-3. 4-3 en. 6-4.
Foto archief: Herman Zandhuis.
Newsoutside Sportverlichting