Klootschieters naar Ierland voor King & Queen of the Roads

Komende woensdag zullen de Nederlandse sporters vertrekken naar Ierland voor de prestigieuze wedstrijden King & Queen of the Roads. Voor Nederland komen William Hobbelink (KV Beuningen), Silke Tulk (KV Kleine David), Suzan Zieverink (KV ’t Broek) en Mirco Breuker (KV Vooruitzicht) in actie. Vrijdag en zaterdag zijn de halve finales, zondag is de finaledag. Het 2,5 km lange straatparcours ligt in Ballincurrig, net boven Cork.

Heren

William Hobbelink maakt zaterdagmorgen zijn debuut in deze wedstrijd. Doordat hij in Nederland de Grolsch Champions Tour op het onderdeel straat heeft gewonnen, mag hij deelnemen in Ierland. Ook de Ierse heren en de Duitse kampioen zullen deelnemen tijdens dit toernooi. Zijn tegenstanders in de halve finale, Aiden Murphy en Thomas Mackle, hebben beide het toernooi al eens gewonnen. Mackle is zelfs titelverdediger. Makkelijk zal het dus niet worden voor Hobbelink, echter blijkt uit ervaring dat er op de straat in Ierland bijzondere dingen kunnen gebeuren.

Dames

Voor Silke Tulk (foto intro) is het alweer de elfde keer op rij dat zij deelneemt aan deze wedstrijd. Door haar overwinning vorig jaar, was ze direct na afloop van het toernooi alweer zeker van een plaats in de halve finale van dit jaar. Tulk zal vrijdag in de halve finale de Duitse kampioene Anke Klöpper treffen, alsmede de Armagh-kampioene Dervla Mallon. Op voorhand een pittige halve finale, mede doordat Klöpper ook meerdere malen heeft deelgenomen aan deze wedstrijd en Dervla Mallon al meerdere Queen titels op zak heeft. In de andere halve finale zullen Kelly Mallon, Carmel Carey en Mariead O’Driscol in een onderling duel uitmaken wie er zondag in de finale staat. De finale wordt 1 tegen 1 gespeeld, op hetzelfde parcours als de halve finale.

Junioren

Vorig jaar hebben Suzan Zieverink en Mirco Breuker de titel gewonnen, dus waren ze dit jaar automatisch geplaatst om hun titel te verdedigen. Beide spelers mogen dit jaar voor het laatst meedoen, omdat zij vanwege leeftijdsgrenzen over moeten naar de senioren. Zieverink en Breuker zullen hetzelfde parcours afleggen als de dames, echter gooien zij in tweetallen. Waar de kloot van de een eindigt, gaat de ander verder. Zodoende krijg je een mooie duo-wedstrijd tegen de Ierse en Duitse jeugd.

Newsoutside Sportverlichting