De Tukkers wint verdient met 2-5 bij Luctor et Emergo

De Tukkers heeft de uitwedstrijd tegen Luctor et Emergo met 2-5 gewonnen. De thuisploeg kwam tot tweemaal toe op voorsprong, maar de gasten draaiden de stand om en wonnen verdiend.

Het was een eerste helft waar genoeg gebeurde. Binnen vijf minuten kreeg De Tukkers al twee dotten van kansen. De voorzet van Sjoerd Visschedijk was op maat voor Tymo Schär. Zijn kopbal werd gered door de doelman van Luctor et Emergo. Uit de corner die volgde had de doelman geen antwoord. Wout Borgerink leek binnen te koppen, maar zag zijn inzet van de lijn gehaald door een Almeloër.

Waar De Tukkers niet tot scoren kwam, deed de thuisclub dit in de 8e minuut wel. De Albergenaren leden balverlies en vanaf de rechterkant wist de thuisploeg Daan Bakker te bereiken. Hij controleerde goed en schoot de bal in de lange hoek: 1-0. Het spelbeeld bleef hetzelfde en De Tukkers kreeg weer een paar grote mogelijkheden. Tim Haarhuis schoot voorlangs en de keeper redde op een poging van Sjoerd Visschedijk. Uit een penalty maakte De Tukkers na een kwartier spelen de verdiende gelijkmaker. Kjell Huisman werd in de rug geduwd en Sjoerd Visschedijk faalde niet vanaf elf meter: 1-1.

Enkele minuten na het doelpunt hadden zwart-witten op voorsprong moeten komen, maar lieten dat na. Kjell Huisman raakte het houtwerk op aangeven van Tim Haarhuis. Nog in dezelfde minuut kreeg Sjoerd Visschedijk een schotkans. Hij schoot enkele meters over het doel.

Halverwege de eerste helft kwam Luctor et Emergo tegen de verhouding in weer op voorsprong. De bal werd vanaf de rechterkant voorgezet en de topscoorder van de thuisploeg wist daar wel raad mee. Mick Schorn kopte de bal prima in de hoek: 2-1. De Tukkers moest weer opzoek naar de gelijkmaker en die viel ook vijf minuten voor de thee. Tim Haarhuis kwam weer goed langs zijn tegenstander en zijn lage voorzet werd binnengeschoten door Jelle Hulskotte: 2-2.

In het tweede bedrijf bleven de Albergenaren de bovenliggende partij en was het eigenlijk wachten op het derde doelpunt. Die viel na een minuut of 65. Sjoerd Visschedijk legde de bal goed terug op Kars Velthof. Zijn schot werd van de doellijn gehaald en kwam voor de voeten van Kjell Huisman. Van dichtbij tikte hij simpel de bal in het doel: 2-3.

Bij de thuisploeg raakte de tank leeg en de zwart-witten beslisten een paar minuten later de wedstrijd. Kjell Huisman werd gevloerd in het strafschopgebied en de leidsman wees naar de stip. Sjoerd Visschedijk ging wederom achter de bal staan en schoot raak: 2-4. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd bepaalde Jelle Hulskotte de stand op 2-5. Uitblinker Tim Haarhuis stond wederom aan de basis van het doelpunt. Zijn voorzet werd door Jelle Hulskotte in de korte hoek geschoten.

Volgend weekend speelt De Tukkers de thuiswedstrijd tegen RSC 1 uit Rossum. Om 14:00 uur wordt er afgetrapt.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer