WVC Volley dames geeft 2-0 voorsprong tegen Krekkers uit handen

Afgelopen zaterdag speelden de dames van WVC Volley na een week rust thuis tegen Krekkers. Een spannende derby, waarbij vrienden en familie tegenover elkaar staan. Zowel WVC als Krekkers begonnen sterk aan de wedstrijd. In het eerste deel van de eerste set liep de stand gelijk op. Er werd goed gevolleybald en de teams zijn duidelijk aan elkaar gewaagd. Na een goede start aan het begin van de eerste set werd Kirsten Lentink ingebracht voor Myrthe Maris. Hoewel de dames uit Mariaparochie even de voorsprong pakten halverwege de set, wisten ze dit niet vast te houden. Aan het einde van de set kwam Marlon Voortman in het veld om extra serve druk te leveren. Vanaf dat moment trok WVC aan het langste eind en wonnen de set met 25-20.

In de tweede set begonnen de Wierdense dames heel sterk, vrijwel direct bouwden ze een voorsprong op van meer dan 5 punten. Er werd hard gewerkt, veel ballen werden goed verdedigd, waardoor er veel gescoord kon worden. Toch leek WVC dit niet de hele set vast te kunnen houden, Krekkers wist namelijk dichterbij te komen. Het werd uiteindelijk nog spannend, maar toch kon WVC ook deze set naar zich toe te trekken met 26-24.

De derde set ging vanaf het begin van de set weer gelijk op. Er werden over en weer punten gemaakt, waardoor het tot een stand van 19-19 gelijk op ging. Anne Meijerink werd in de ploeg gebracht door trainer Frank van den Noort om meer serve druk te leveren. Dit bleek echter niet voldoende te zijn om de set naar zich toe te trekken. Want door een erg sterke serve serie (6 punten op rij) aan de kant van Krekkers, wist Krekkers de derde set te winnen met 21-25.

De wedstrijd was dus nog niet gespeeld. In de vierde set nam Krekkers vanaf het begin van de set de touwtjes in handen. Zij konden een voorsprong uitbouwen, waar WVC geen antwoord op had. Hoewel er nog wel wat gewisseld werd, konden de dames uit Wierden niet genoeg brengen om de stand om te draaien. Krekkers won ook de vierde set met 20-25.

Het bleek dus echt een spannende derby te worden. Wederom pakten de dames uit Mariaparochie direct de voorsprong. Zij leken wat scherper te zijn in deze fase van de wedstrijd. Krekkers maakte de ballen wel af, waar WVC het liet afweten. Eva Jansink kwam in het veld voor Loes Boone, om extra serve druk te leveren. Er werd hier en daar nog wel gescoord door de Wierdense dames, maar het was uiteindelijk niet genoeg. Krekkers won de vijfde set met 7-15 en ook de wedstrijd met 2-3.

Newsoutside Sportverlichting