Benauwde overwinning BC Bousema

BC Bousema heeft zondag met veel moeite de punten in eigen huis kunnen houden. Na de eerste twee partijen stond de ploeg van Ronny Hazewinkel op een 4-0 voorsprong en dat werd met de hakken over de sloot tegen ‘t Hartje van Oosterhout uiteindelijk 6-2.

De winst in de eerste twee partijen kwamen op naam van Markus Galla, die zijn zieke broer Stefan verving en Frans van Schaik. Van Schaik was tegen Murat Gökmen duidelijk uit op revanche. Twee weken geleden verloor hij in het zich van de haven met 40-39 van Van Acker en dat vlekje wilde hij wel even wegpoetsen. Via de tussenstanden 21-17 na veertien beurten en 35-27 na 23 beurten trok hij na 26 beurten met 40-28 de partij definitief over de streep. Op de andere tafel sleepte de partij van Galla tegen Ivan Stitschinsky zich naar het eind met steeds een licht voordeel voor de man uit Duitsland. Met een serie van vier caramboles in de 46ste beurt bezorgde hij zijn team een 4-0 voorsprong. Stitschinsky kwam nog tot 31 Caramboles.

IN het tweede deel begon Murat Naci Coklu tegen Harrie van de Ven voortvarend en stond na negen beurten op een 16-4 voorsprong, maar na zeven nullen op rij had Van de Ven, twee seizoenen geleden nog reserve speler bij de Lochemse formatie, de rollen omgekeerd en stond het plotseling na 21 beurten 21-26 voor de man uit Brabant. Coklu kwam in de 25ste beurt terug tot 29-30 en in een spannende eindfase was het Harrie van de Ven die in 33ste beurt met 38-40 aan het langste eind trok.

Op de andere tafel kon Johan Loncelle tegen zijn landgenoot Martin Spoormans zijn draai niet vinden. Keek halverwege zelfs tegen een 18-22 achterstand aan, maar kwam bij de stand 24-24 toch aan de winnende hand en kwam na een serie van vijf caramboles voor het eerst op voorsprong.

Spoormans gaf zich echter niet gewonnen en met series van drie en vijf caramboles zagen de talrijke toeschouwers ook op deze tafel een spannend slot. Na 27 beurten was de stand 37-38 en kon elke misser fataal zijn. Spoormans miste een losse band punt en daarvan profiteerde Loncelle gedeeltelijk, 39-38, Spoormans kwam terug tot 39-39, maar het slotakkoord was toch voor Loncelle die een losse band punt niet miste en met 40-39 de partij in de 29ste beurt naar zich toe trok.

“Dit was echt billen knijpen, want voor hetzelfde geld spelen we remise en dstg was gezien de laatste twee partijen niet eens onverdiend geweest. Twee weken geleden verloren we onder gelijke omstandigheden in Sluiskil en nu viel het wel onze kant op”, aldus een opgeluchte Ronny Hazewinkel.

Foto’s: Jaap Gönning

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer