Geflatteerde nederlaag Heren Losser tegen WWV

Losser Heren ging zaterdag met 9 man naar Winterswijk. Wegens ziekte, blessure en andere afspraken miste Losser maar liefst 5 basisspelers. Door het gemis van deze spelers ging Michiel van Gemert mee vanuit H2 en Daniel Kamphuis en Robin van Dijk vanuit de jeugd.

Losser begon goed aan de wedstrijd en nam brutaal een 2-0 voorsprong met onder andere een zeer fraai afgemaakte man meer door Gijsbert Pelleboer met een schot uit tweede lijn. Mede door het goed nakomen van de afspraken op aanvallend opzicht kreeg Losser 4x over een man meer situatie in de eerste periode, waarvan er helaas maar 1 werd benut. Losser sloot met een 3-2 voorsprong de eerste periode af.

In de tweede periode wist Loser de goede start voort te zetten en kwam op een 4-7 voorsprong. Er leek een verrassing mogelijk voor de heren, wat vooraf niemand had verwacht met de aanwezige selectie en gebrek aan wissels.

De derde periode kreeg Losser het lastiger en kwamen de mannen van WWV terug tot een 11-11 stand. Het was duidelijk zichtbaar dat de mannen van Losser nu toch moeilijk hadden om gedisciplineerd aanvallend te blijven spelen en er werden meer fouten gemaakt. Verdedigend kreeg de 2de lijn van Winterswijk te veel ruimte, waardoor zij vaak te makkelijk konden scoren.

In de 4de periode was de accu leeg bij de mannen van Losser en liep WWV eenvoudig uit naar een geflatteerde 16-11 overwinning. Vooral Luuk van der Linde van WWV kreeg de gehele wedstrijd te veel ruimte om te scoren en maakte maar liefst 9 goals. Achteraf had Losser misschien meer moeten sturen op het uitdekken van deze speler in plaats van vasthouden aan het zone systeem. Echter speelde vermoeidheid ook zeker mee, waardoor veel spelers niet meer konden opbrengen om snel, al blokkend, naar een dreigende speler te lopen.

Volgende week speelt Losser uit in Ermelo bij ZEW en worden er zeker 3 punten verwacht. Dit is ook mogelijk wanneer de jonge jongens van Losser volgende week weer zo’n prestatie neerzetten als vandaag in de eerste drie perioden. Doelpunten makers: Stijn Korfage 4 (foton archief), Eric de Vries 3, Michiel van Gemert 2, Martijn Bruins en Gijsbert Pelleboer. Periode standen: 2-3, 2-4, 7-4, 5-0.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer