Boeiend waterpoloduel levert VZ&PC één punt op

Een vliegende start in het waterpoloduel tussen VZ&PC en het Friesse ORCA uit Leeuwarden leverde de  vriezenveenseploeg slechts een punt op. Met een 5-0 voorsprong in de eerste periode werd de Friesseploeg togaal overrompeld en een snelle time out probeerde Orca het tij te keren. Na de tweede periode bleef er nog een 9-6  voorsprong over waar bij VZ&PC de meeste ondertallen kreeg te verwerken.
Na doelpunten van Bart Sportel en M. Bloemhof was er weer een riante voorsprong  maar 2  meterdoelpunten in ondertallen stelden Orca in staat om gevaarlijk dichterbij te komen 12-11. In de laatste periode werd het stuivertje wisselen na de 12-12 nam VZ&PC weer een 13-12 voorsprong maar ,man minder een een snelle tegenaanval 13-14 dreigde VZ&PC met lege handen te staan ,een schot van  Niek Sportel leverde VZ&PC als nog een punt op 14-14.
Met 10 ondertallen en slechts 3 overtallen waren de Vriezenveners maar karig bedeeld en leek een gemakkelijke avond maar 1 punt op te leveren en mag  men spreken  van 2  verliespunten. Kevin Spit en Niek Sportel waren de meest scorende spelers  met 3 doelpunten.
Periode standen 5-0  4-6  3-5 en  2-1.
Newsoutside Sportverlichting