Fleringen pakt drie punten bij De Tubanters

Zondag speelde het eerste elftal van VC Fleringen een uitwedstrijd tegen De Tubanters uit Enschede. Bij Fleringen was er deze week goed nieuws vanuit de ziekenboeg. Tieme Koopman trainde weer mee op het veld en is op de weg terug na zijn zware blessure. Verder iedereen fit bij Fleringen en dus veranderde de basiself maar weinig ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen Sportlust Vroomshoop. Robin Heithuis stond vanaf het begin in het veld en vormde samen met Jeffrey Heithuis het centrale duo. De bank werd gevormd door Jasper Slaghekke, Lars Schoemaker, Gijs Koopman en Brent van der Kamp.

De eerste twintig minuten ging de wedstrijd gelijk op en waren beide teams aan elkaar gewaagd. Fleringen had de controle en kwam eigenlijk nauwelijks in de problemen. Echt gevaarlijk werden beide ploegen echter niet in het eerste half uur. De Tubanters loerde op bevliegingen van de rappe Tanju Kahraman en ook Fleringen meldde zich een aantal keer gevaarlijk in het Enschedese strafschopgebied via aanspeelpunt Tim Stopel en de balvaardige Bram Meen. De enige echt grote kans van De Tubanters werd door Maarten Oosterik gepareerd. Vlak voor rust brak Fleringen de ban via een schitterende treffer. Aanvoerder Martijn Poppink werd aangespeeld, draaide kort weg bij zijn directe tegenstander en stuurde Simon Elshuis de diepte in. De voorzet van de jonge rechtsback werd door de instormende Tim Stopel steenhard achter Ken Rietman gekopt. Er werd gerust met een 0-1 stand in het voordeel van Fleringen.

De tweede helft een gelijkwaardig wedstrijdbeeld. De Tubanters gaat op zoek naar de gelijkmaker en Fleringen probeert juist de voorsprong uit te breiden. Vlak na rust kreeg Fleringen een grote kans via Dries Koopman. De middenvelder van Fleringen zag zijn inzet echter knap van de lijn gehaald worden. Hierna werd Dries Koopman afgelost door zijn broer Gijs. Fleringen ging op zoek naar de 0-2 en kreeg hier in de tweede helft een aantal prima mogelijkheden voor. Na zeventig minuten spelen was Steven Schepers dichtbij een doelpunt maar zijn harde afstandsschot vloog rakelings langs de paal. Wat gezegd moet worden is dat Fleringen de tactische instructies van Hielke aan de Stegge en Wilco Broekhuis de tweede helft fantastisch uitvoerden.

Er werd gestreden voor elke meter en met vlotte combinaties werd de Enschedese defensie behoorlijk aan het wankelen gebracht. Robin Heithuis speelde een dijk van een wedstrijd aan de zijde van neef Jeffrey Heithuis en spits Julian Weber van De Tubanters had een lastige middag. Na 84 minuten spelen kreeg Fleringen een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien. Na goed voorbereidend werk van de ingevallen Jasper Slaghekke schoot Bram Meen de bal op vijf meter van het doel met links huizenhoog over.

In de daaropvolgende tegenstoot kreeg Fleringen bijna de deksel op de neus. Een knappe vrije trap van de Enschedese aanvoerder Nick Kutscher draaide gevaarlijk richting de tweede paal en werd door Maarten Oosterik op Casillas-achtige wijze met zijn teen tot corner verwerkt. Een fantastische redding van de doelman die sowieso goed keepte vandaag. Met zijn positieve coaching en fenomenale reddingen heeft de Deurningse doelman zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een onbetwiste steunpilaar van Fleringen. Fleringen bracht in de slotfase Lars Schoemaker nog in de ploeg voor de moegestreden Bram Meen. De Tubanters bleef in de laatste minuten op de deur kloppen maar Fleringen wist de zege mede door de ijzersterke mentaliteit over de streep te trekken. Een zeer knappe overwinning voor de mannen van Hielke aan de Stegge en Wilco Broekhuis.

Fleringen behaalde tegen De Tubanters 3 zeer welkome punten. Door de overwinning staat Fleringen met 14 punten op een knappe 5e plaats. Volgende week treedt Fleringen in eigen huis aan tegen UD Weerselo. De derby begint om 14:00 uur

Newsoutside Sportverlichting