Finette Scholten turnt 1e wedstrijd van seizoen

Zaterdag was de eerste turnwedstrijd van het seizoen voor turnsters in de 2e divisie. Namens GV Wierden kwam Finette Scholten (foto) in actie. Dit seizoen komt Finette uit in de categorie junior. Dit is altijd een lastige categorie omdat deze groep uit 2 leeftijdsjaren bestaat. Finette  is als eerste jaars, dus 1 van de jongste turnsters. Maar dat was niet te zien qua turnen. Ze turnde zich, samen met haar turnvriendin Indy Scheppink, in de top 10. Dit op zich is al super netjes,  maar helemaal gezien de voorbereiding afgelopen week met ziekte. Uiteindelijk eindigde ze op de  10e plaats. Nu kan ze zich voorbereiden op de volgende wedstrijd welke in januari zal plaats vinden in Didam. Finette turnt naast GV Wierden, ook 1x in de week bij Achilles WIL Almelo.
Zaterdag 30 november vond de 1e plaatsingswedstrijd van het heren turnen plaats. Namens GV Wierden deden in de categorie instap niveau 19 Thijn Osse, Thomas Kleiker en Steyn Bouwmeester mee. Voor deze drie jongens was dit hun allereerste turnwedstrijd op regionaal niveau. Ze deden het super goed en lieten mooie oefeningen zien op rekstok, gelijke brug, vloer, voltige, ringen en sprong. Steyn behaalde een mooie 6e plek, Thomas werd 4e en Thijn nam goud mee naar huis.

In de tweede ronde was het de beurt aan Levi Companje. Levi (junior 1, niveau 10) moest de overstap maken naar de keuze-oefenstof, waarvoor hij hard getraind heeft! Aangezien Wierden helaas nog niet alle faciliteiten heeft, mocht Levi een paar keer meetrainen bij KEV. Hier heeft hij in korte tijd veel geleerd en vooruitgang geboekt. Hij turnde heel stabiel en kwam met mooie scores thuis! Uiteindelijk is hij 8e geworden.

Tot slot was het de beurt aan Thijs Laroussiyen (pupil niveau 17), Wensong Schipper (jeugd niveau 17), Luuk Nuis en Stenn Gierveld (beide pupil niveau 18). Ook deze jongens hebben de afgelopen weken keihard en heel serieus getraind. Dit harde werken werd dan ook beloond: Luuk werd 13e, Stenn 8e, Thijs 5e en Wensong zelfs 2e.

Foto’s heren: Tamara Buijse

Foto’s dames: Jolien Altena

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer