Heren VZ&PC stunten tegen De Robben

HZC De Robben uit Hilversum heeft een grote staat van dienst en had zich dit seizoen flink versterkt  met een aantal ex eredivisie spelers. Dat was ook te zien op de ranglijst  met een flink doelsaldo prijkte de ploeg tot vorige week aan de kop van de ranglijst maar leed vorige week de eerste nederlaag tegen Heerenveen, de ploeg waar de Vriezenveners volgende week op bezoek gaan.
Net als tegen het Friesse ORCA ging VZ&PC wervelend van start en had al een 4-0 voorsprong in het eerste part. Kevin Spit 2x J,W,Goos en M.Bloemhof waren trefzeker. Ondanks het vermorsen van 3 van de 4 overtallen behield VZ&PC de voorsprong maar kwamen de Hilversummers steeds beter in hun spel met name hun cap no 6 had al laten zien niet voor niets met ruim 30 scores in de top van de scorelijst te staan 6-3.
Ook in de derde part kon Robben wel tot scoren komen maar wist VZ&PC  nu wel gelijke tred te houden met het score verloop met name Tom Roelofsen 2x op de midvoor en de gebroeders Sportel zorgden voor een 10-6  voorsprong, na zelfs een 11-7 voorsprong kon De Robben nog tot 12-9 terug komen.
In de  beslissende laatste periode kroop de ploeg uit Hilversum naderbij, met name door de snelle tegen aanvallen en te profiteren van balverlies aan  Vriezenveense zijde was het afronden van een overtal door Kevin Spit bij de stand 13-12  beslissend: 14-12. Een gok om nog iets te forceren liep voor De Robben niet goed af en stelde Bart Sportel in staat om de goede team prestatie meer glans te geven en een onverwachte maar zeer verdiende 15-12  zege te behalen.
Periode standen: 4-0, 2-3, 6-6 en 3-3.
Foto: Tom Roelofsen witte cap samen met doelman Sanderman in actie (VZ&PC @ A Ten Hove)
Newsoutside Sportverlichting