Ruud Bruns nieuwe hoofdtrainer Sportlust Vroomshoop

Sportlust Vroomshoop heeft voor het seizoen 2020/21 Ruud Bruns vastgelegd als nieuwe hoofdtrainer. De 34-jarige jonge trainer uit Borne volgt daarmee Job Lamberink op, die na dit seizoen afscheid neemt bij de Vroomshoopse zondag vierdeklasser en vertrekt naar vv Bruchterveld.

Ruud Bruns is een jonge, ambitieuze trainer die bij Sportlust de kans krijgt om voor het eerst zelfstandig als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Ruud maakt momenteel deel uit van de trainingsstaf van competitiegenoot en koploper KOSC uit Ootmarsum. Komend seizoen wordt hij dus eindverantwoordelijk bij het 1e elftal van Sportlust Vroomshoop.

Ruud Bruns begon zijn carrière als voetballer in de jeugd van KOSC waar hij al snel werd opgepikt door FC Twente. Op 15 augustus 2004 maakt hij voor FC Twente tegen Ajax zijn debuut in de Eredivisie waarin hij het opnam tegen onder andere Zlatan Ibrahimović en Rafael van der Vaart. Na uitstapjes bij Go Ahead Eagles, HHC Hardenberg en DETO Twenterand zette Ruud na nog drie jaar in het 1e elftal van KOSC in 2017 een punt achter zijn carrière als voetballer van een 1e elftal. Momenteel speelt hij in het 3e elftal van KOSC onder oud-hoofdtrainer Robert Harperink.

Na Roy Bouck, Gerard Kocks en Job Lamberink wordt Ruud de vierde trainer op rij die de kans krijgt als jonge trainer eindverantwoordelijkheid te dragen bij een 1e elftal. De afgelopen zes seizoenen is gebleken dat de jonge selectie een goede match blijkt te zijn met jonge ambitieuze en deskundige trainers die aan het begin staan van een mooie carrière als hoofdtrainer.

Foto archief (L-R) Ruud Bruns (Deto Twenterand) en Michael Wensing (SVZW): sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting