VZ&PC heren wint van taai ENC Arnhem

VZ&PC heren begon afgelopen zaterdag net als ENC Arnhem de wedstrijd met een strakke pressing. Dit leverde meteen in de eerste periode een fysiek, snel en aantrekkelijk spel op voor de toeschouwers. VZ&PC kwam drie keer goed op voorsprong maar Arnhem kwam ook gemakkelijk drie keer op gelijke hoogte waarna VZ&PC een kleine aanpassing in de tactiek doorvoerde om zo de gevaarlijke Luc van Deudekom minder aanspeelbaar te maken. Deze aanpassing betaalde zich goed uit in de tweede periode, waarin VZ&PC met de sterke midvoor Thom Roelofsen doorging met scoren. Verdedigend werd er, mede door goed keeperswerk van Reint Sanderman en een goede tactiek tijdens de man-minder-situaties weinig weggegeven. Zo kon VZ&PC uitlopen naar een 6-4 voorsprong.

In de derde periode liep VZ&PC, ondanks vier uitsluitingen en een strafworp tegen, gecontroleerd uit naar een 9-6 voorsprong. In de vierde periode kwam er veel ruimte voor VZ&PC omdat ENC Arnhem meer risico nam om de achterstand te verkleinen. Zo wisten de Vriezenveners de score uit te breiden naar 11-7, waarna Arnhem door een strafworp de eindstand nog op 11-8 bracht. Door deze overwinning krijgt VZ&PC weer aansluiting met de top van de middenmoot.

Foto archief.

Newsoutside Sportverlichting