Vernieuwd Sportcomplex Dorper Esch officieel geopend

Vrijdagmiddag 10 januari is sportcomplex Dorper Esch officieel geopend door wethouder Benno Brand. Na anderhalf jaar bouwen en verbouwen is Dorper Esch een modern, licht en open sportcomplex geworden waar inwoners van de gemeente Dinkelland trots op kunnen zijn. Dorper Esch heeft nu een eigentijdse sporthal, een groot wedstrijdbad en een gezellig sportcafé om elkaar te ontmoeten. Tijdens de officiële opening onthulden wethouder Brand samen met Erik Lammerink het nieuwe logo van het sportcomplex dat bij het moderne gebouw past: “In de grote en lichte entreehal kun je al zien dat het vernieuwde sportcomplex prachtig is geworden. Er is grondig verbouwd; de sporthal is gerenoveerd, het wedstrijdbad is splinternieuw en het sportcafé uitnodigend. We zijn als gemeente trots dat dit prachtige sportcomplex is gerealiseerd en willen ieder bedanken die hieraan heeft bijgedragen, maar in het bijzonder natuurlijk bouwconsortium Noabers. Daarnaast wil ik ook graag een compliment geven aan de medewerkers van het sportcomplex. Zij hebben tijdens de werkzaamheden moeten werken tussen het lawaai en stof. Dat was op sommige moment best behelpen, maar toch hebben zij ervoor gezorgd dat de gasten zo weinig mogelijk hinder van de bouwwerkzaamheden hebben gehad.”

Namens het lokale bouwconsortium Noabers – Lammerink installatie groep, Niehof Aannemersbedrijf en Leferink Architecten – deed Erik Lammerink een kort woordje. Hij sprak over een uitdagende klus, de goede samenwerking in het consortium en met de gemeente, en natuurlijk het mooie eindresultaat. In een video was te zien dat gebruikers en bezoekers enthousiast zijn over het vernieuwde Dorper Esch. En tijdens de bezichtiging van het complex werd duidelijk waarom. Alle ruimtes zijn open en licht, eigentijds en maken het verblijf heel aangenaam. Tijdens de bezichtiging waren in de sporthal en het wedstrijdbad verschillende sportieve demonstraties te zien, wat het extra leuk en levendig maakte.

Feestelijk openingsweekend
Verschillende sport- & zwemverenigingen organiseren ter gelegenheid van de opening zaterdag 11 januari festiviteiten in Dorper Esch. Zo is er van 14.00 – 16.00  uur Open Huis voor iedereen die het vernieuwde Dorper Esch wil bekijken. Tegelijkertijd is er ook de Grote Spetterende Instuif voor basisschoolkinderen. Kids tot en met 12 jaar kunnen dan kennismaken met alle sporten in het zwembad en de sporthal. Om 17.30 uur is het de beurt voor jongeren van 12+ jaar en volwassenen. Zij worden uitgedaagd om mee te doen met de Meerkamp met verschillende onderdelen in de sporthal en het zwembad van Dorper Esch. Zondag 12 januari trakteert Dorper Esch op een wel heel goedkoop entreekaartje. Van 10 uur ’s ochtends tot 15 uur ’s middags kan iedereen zwemmen voor één euro.

Hoe was het ook al weer?
Het startschot voor de renovatie en nieuwbouw van sportcomplex Dorper Esch klonk al in maart 2017 toen de gemeenteraad geld beschikbaar stelde voor een vernieuwd Dorper Esch. In augustus van dat jaar startte de aanbesteding en in februari 2018 werd de handtekening gezet tussen gemeente Dinkelland en de gegunde partij, het lokale bouwconsortium Noabers. In de zomer van 2018 is echt begonnen met de bouwwerkzaamheden en vrijdag 13 december 2019  is sportcomplex Dorper Esch opgeleverd aan de gemeente.  Dorper Esch is een modern, licht en open sportcomplex geworden waarin verschillende sporten beoefend kunnen worden. Met een eigentijdse sporthal, een groot wedstrijdbad en een gezellig sportcafé om elkaar te ontmoeten.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer