Strijdbaar Borhave vergeet zichzelf te belonen tegen nummer 3 VZV

Met de wedstrijd tegen VZV trof het Bornse dameshandbalteam van Borhave de nummer 3 uit de competitie. VZV heeft zich ook dit seizoen weer weten te versterken en is een geduchte tegenstander. In het veld vandaag bleek dat niet opvallend, de thuisploeg onder leiding van Herman Keppels was niet van plan zich weg te laten spelen. VZV was in fases sterker, vooral ook via het bekende wapen, de snelle tegenaanval, maar Borhave kwam telkens weer terug. Wel had VZV vanaf de eerste minuut het commando, de gasten hebben nooit tegen een achterstand aangekeken.

In de eerste helft duurde het even voor de wedstrijd echt op gang kwam, na tien minuten waren er slechts acht doelpunten gevallen (3-5). Het spel golfde op en neer en beide ploegen misten prima mogelijkheden. Na de aanloop namen de gasten afstand, ze liepen gestaag weg naar een 6-12 tussenstand. De Twentse dames wisten zich echter weer terug te vechten in de wedstrijd, gestaag nam de achterstand af waardoor er bij rust een 11-14 op het scorebord stond.

In de tweede helft namen de gasten uit het Noord-Hollandse “t Veld wederom afstand. Bij een tussenstand 17-25 (na 21 minuten) leek de wedstrijd gelopen, maar niets was minder waar. Nogmaals rechtten de Borhave dames hun rug en ze kwamen terug tot op één doelpunt (24-25) met nog twee minuten te gaan. Het was razend spannend, maar de gasten bleven gewoon scoren en Borhave kon niet meer dichterbij komen. Uiteindelijk was VZV de terechte winnaar gezien het wedstrijdbeeld, Al had Borhave in de loop van de wedstrijd zeker mogelijkheden om de wedstrijd echt te kantelen, toch was VZV de sterkste vandaag. In de laatste seconde scoorde VZV de 25-28.

Borhave speelt zondag 25 januari om 20.00 uur in Amsterdam tegen VOC. De volgende thuiswedstrijd vind plaats op zaterdag 15 februari om 20.00 uur in ’t Wooldrik de tegenstander is dan Quintus uit Kwintsheul. Het is de laatste wedstrijd in de reguliere competitie.

Bernice Hesselink scoort. Foto: @ René Weghs

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer