Sp. Vroomshoop begint met een belangrijke overwinning op De Tubanters

De eerste wedstrijd na de winterstop was direct een belangrijke voor de mannen uit Vroomshoop. Er stond een uitwedstrijd op het programma bij de hekkensluiter van de competitie, De Tubanters uit Enschede. Op de geblesseerde Anderson Lusseveld en de langdurige geblesseerde Simon Spoor na kon trainer Job Lamberink beschikken over een fitte selectie.

Sportlust Vroomshoop begon de wedstrijd zeer onwennig. Tijdens het eerste halfuur wist het de bal niet lekker rond te laten gaan en werden er weinig tot geen mogelijkheden gecreëerd. Daarentegen wisten de gastheren wel een tweetal keren gevaarlijk te worden via voorzetten van de zijkant. Gelukkig voor Sportlust werden deze kansen niet benut en stond er na een half uur spelen nog een 0 – 0 tussenstand op het scorebord. Het laatste kwartier voor rust kwam Sportlust beter in de wedstrijd. Het liet de bal beter rond te laten gaan, kreeg meer rust in de ploeg, en wist ook nog gevaarlijk te worden. Een diepe bal van Dinand Hankamp kwam achter de verdediging terecht waarna zowel Tim Spoor als Dennis Jozic de bal net niet in het doel wist te werken. Daardoor werd er gerust met de brilstand, een stand waarmee Sportlust zich het meest gelukkig mocht prijzen.

De tweede helft begon voor Sportlust Vroomshoop uitstekend. Al na een paar minuten wist de sterk spelende Toon van Dam over de rechterkant door te breken, zijn voorzet werd bij de eerste paal door Dennis Jozic achter het standbeen richting de tweede paal verwerkt, waar vervolgens Timo ter Braak op de juiste plek stond om de 0-1 binnen te schieten. Vlak hierna kwam ook direct de 0-2 op het scorebord. Dennis Jozic werd de diepte in gestuurd, hij wist vervolgens Tim Spoor te bereiken die rustig bleef voor de goal en met links de 0-2 binnenschoot.

De fase die hierna volgde was het de Tubanters die de bal had en Sportlust die loerde op de omschakeling. De thuisploeg wist nog een aantal keren dichtbij de aansluitingstreffer te komen, maar goed verdedigen en een vleugje geluk wist dit te voorkomen. Aan de andere kant had Sportlust ook een aantal mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien. Uiteindelijk duurde het tot de slotminuten totdat dit ook daadwerkelijk gebeurde. Toon van Dam stuurde Tim Spoor de diepte in, die in het strafschopgebied de bal breed legde op de ingevallen Sem Kosse die vervolgens de verlossende 0-3 binnen kon tikken.

Hopelijk kan hiermee de lijn naar boven worden ingezet en is dit een voorbode voor de komende wedstrijden, te beginnen volgende week thuis tegen Sv Delden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer