PH pakt drie punten bij Enter Vooruit

Waar PH in de thuiswedstrijd bij vlagen nog van het kastje naar de muur werd getikt, was het afgelopen zaterdag anders. Het kon prima weerstand bieden aan de gedoodverfde titelkandidaat, voetbalde gemakkelijk onder de druk uit en gaf nauwelijks een kans weg. PH kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een benutte strafschop van Sam Hesselink en dezelfde Hesselink schoot PH met een weergaloos doelpunt na de rust voor de 2e keer op voorsprong en bouwde deze in de slotfase zelfs nog verder uit. Enter Vooruit– PH Almelo: 1-3.

PH koos ervoor om de opbouw aan Enter te laten en de linies kort op elkaar te houden om het de thuisploeg lastig te maken. Dat lukte prima, want de Entenaren waren niet bij machte om voetballend tot kansen te komen en PH kon bij balverovering snel de diepte zoeken om zelf gevaarlijk te worden. Dat was ook direct de aanleiding voor de eerste goal, Mart Bekhuis werd de diepte ingestuurd, snelde langs zijn tegenstander en werd gevloerd binnen de zestien. De uitstekend fluitende scheidsrechter legde de bal op de stip en dit buitenkansje werd vakkundig uitgepakt door Sam Hesselink die de bal via de binnenkant van de paal binnen knalde. Een geweldige start voor de bezoekers, maar ze konden niet lang van de voorsprong genieten. Na een kwartiertje spelen werd een hoekschop binnen gekopt door Sietze Velten. Het wedstrijdbeeld veranderde door deze goals eigenlijk nauwelijks.

PH gunde Enter de bal, maar Enter was inspiratieloos en kon niet tot kansen komen. PH daarentegen voetbalde bij vlagen behoorlijk, zo ook bij het tweede penalty-moment van vanmiddag. Wederom werd Mart Bekhuis in de zestien gevloerd, het contact was hoorbaar maar de scheidsrechter vond twee penalty’s in het eerste half uur wellicht iets teveel van het goede. Vlak voor rust zette PH nog een keer aan en stuurde Stefan Olde Olthof met een lange bal Koen Lubbers in de diepte weg, hij leek af te gaan op een nieuwe voorsprong voor de bezoekers maar werd afgevlagd en gefloten voor buitenspel.

Het spelbeeld veranderde in de tweede helft wel enigszins, mede door de harde wind en de druk van het ‘moeten winnen’ van Enter om nog mee te blijven doen bovenin kwam PH niet meer zo makkelijk aan het voetballen op de eigen helft. Het koos voor de lange bal en vanuit de 2e bal te spelen en toen het op voorsprong kwam werd er nog minder risico genomen in de opbouw. Sander Bekhuis snoepte de bal af van de ongelukkig spelende Siemerink en stuurde Sam Hesselink weg in de diepte. Hesselink deed iets wat niemand had verwacht, keeper Nijhof heeft een lengte van 2.00 meter, hij stiftte de bal met wonderbaarlijke precisie over de doelman in de lange hoek.

De blijdschap aan Almelose zijde was groot, helemaal nadat het 10 minuten voor tijd op 1-3 was gekomen. Goed doorzetten van Jurre van ’t Hof zorgde ervoor dat Wim Oosthoek in de fout ging. De bal belandde voor de voeten van Ivan Munoz Bosa en deze dacht niet na maar schoot met zijn mindere rechterbeen de bal onder de keeper door in het doel. Eindstand 1-3.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer