DOS’37 verliest oefenduel van ON

“Eindelijk. Er wordt gelukkig weer gevoetbald.” Deze uitspraak was veelvuldig te horen onder het publiek langs de lijn bij DOS’37. De Vriezenveense ploeg speelde zaterdag een oefenduel tegen Oranje Nassau Almelo en verloor met 0-2.

Hoofdtrainer Jeroen Niks en zijn assistent Peter Knobbe hadden eerst een vijftal trainingen met een grote selectie gepland voorafgaand aan deze wedstrijd. Bij de toeschouwers ging in eerste instantie veel aandacht uit naar met name de nieuwkomers Tom Smoes (Excelsior’31), Michel Kamphuis (DOS Kampen), Shakki Mohamed (Hoogeveen) en Jordi Brinkman (HSC’21). Het nieuwe trainersduo liet verder ook diverse spelers uit het weede elftal in actie komen naast de selectiespelers van het afgelopen seizoen.

“Er is bewust gekozen voor twee elftallen, die ieder een helft zullen spelen”, vertelde Jeroen Niks voor aanvang. Hij had daarvoor 22 spelers tot zijn beschikking. “Op deze manier krijgt iedereen speelminuten”, vulde de coach aan. Douwe Koebrugge, Marc Meijer en John Fraterman moest hij dit duel missen.

Oranje Nassau, spelend in de derde klasse zaterdag, was in deze wedstrijd de bovenliggende partij. De gasten waren goed op elkaar ingespeeld, omdat hun selectie nauwelijks veranderd was. De beste kansen waren in het eerste gedeelte voor de Almeloërs, die niet benut werden. Dat gold ook voor de enkele pogingen van de Vriezenveners, zodat de rust bereikt werd met 0-0.

Na de thee werd het geheel nieuwe team van trainer Niks nog meer onder druk gezet door de tegenstander. Het resulteerde in twee prima treffers van Thijs Hendriks en Patrick Ponsteen. Daarmee werd tevens de eindstand bepaald: 0-2. De hoofdtrainer gebruikte na afloop de term “onwennig”. Daarmee bedoelde hij, dat zijn teams gebrek aan speelritme ondervonden. “Er werd ook onrustig gespeeld.”

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer