NZ International Jessica Milicich komend seizoen keepster van ZPC Het Ravijn

Jessica Milicich, keepster van het Nieuw-Zeelandse dames waterpoloteam, komt de damesselectie van Het Ravijn in Nijverdal versterken. Ze gaat het spelen in de Nederlandse eredivisie combineren met haar voorbereidingen voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi, dat in januari 2021 in Italië plaatsvindt en waar Team NZ zich voor Tokio hoopt te kwalificeren.

Milicich (25) is een keepster met een lange internationale staat van dienst. In Nieuw-Zeeland speelde ze in haar woonplaats Auckland voor Marist Magic in de nationale competitie. In 2016 debuteerde ze in Team NZ op het OKT dat in Gouda werd gehouden. Jessica heeft als aanvoerster van het nationaal team de afgelopen jaren meerdere FINA Intercontinental World League rondes gespeeld en de wereldkampioenschappen van 2017 en 2019 meegemaakt.

In de afgelopen jaren heeft Milicich haar actieve sportcarrière gecombineerd met de studie ‘Sport and Recreation’ aan de Universiteit van Auckland. Ze heeft recent haar master afgerond en dat vond ze een goed moment om te onderzoeken of ze haar sportieve activiteiten in Europa kan voortzetten. In Nijverdal zal ze naast trainen met en spelen in de damesselectie ook keeperstraining geven en een meisjesteam coachen. Daarnaast zal ze zich voor dit seizoen als (keepers)trainster verbinden aan de waterpoloschool van het CSE in Zwolle, waar ze naast hoofdtrainer Zeno Reuten ook de meisjesgroep onder haar hoede krijgt.

foto archief: sportfoto-oost.nl

Hoofdtrainer Wicher Diallo (foto) is bijzonder blij met de komst van Milicich: “Met Jessica in onze selectie hebben we een mooie mix van ervaring en jonge krachten in de ploeg. Met haar hebben we een goede sluitpost, die met haar internationale ervaring onze jonge keepsters veel kan bijbrengen.”

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer