Topsporters mogen vanaf 17 december weer trainen en wedstrijden spelen

Vanaf 17 december mogen topsporters die uitkomen in de topsportcompetities weer trainen en wedstrijden spelen. Volgens het kabinet, die dit op de persconferentie dinsdagvond bekend maakte, is voor hen de nationale competitie van groot belang om aansluiting te houden bij de internationale top.

Het gaat om ongeveer vijf à zes duizend sporters uit het hockey, volleybal, basketbal, waterpolo, handbal, korfbal, rolstoelbasketbal, honkbal, softbal, rugby, beachvolleybal, ijshockey, zaalvoetbal, cricket, badminton en tafeltennis.

Tijdens het sporten en spelen van een wedstrijd geldt de afstandsmaatregel niet en zij mogen met meer dan vier personen sporten en met meer dan dertig mensen in één ruimte zijn. Er komt nog geen versoepeling voor de amateursporters.

Foto’s archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer