Drommel en Weghorst niet in definitieve selectie Nederlands elftal

Wout Weghorst uit Borne en uitkomend voor het Duitse Vfl Wolfsburg en Joël Drommel van FC Twente zijn door bondscoach Frank de Boer niet opgenomen in de definitieve selectie voor de WK-kwalificatieduels van de komende weken. Ze zaten beide wel in de voorselectie.

Weghorst staat op vier interlands, maar speelde die allemaal onder Ronald Koeman. Frank de Boer nam hem nog niet op in de definitieve selectie. De Bornse spits is bezig aan een sterk seizoen bij de Duitse nummer drie van de Bundesliga. Het passeren van Weghorst, hij maakte al 21 doelpunten in 32 duels, is wel opvallend aangezien zijn direct concurrent Luuk de Jong geen vaste basisspeler is bij Sevilla.

Drommel werd de vorige interlandperiode in november bij de selectie gehaald nadat Justin Bijlow geblesseerd raakte. Hij maakte zijn debuut toen niet. Drommel miste dit seizoen nog geen minuut onder de lat bij Twente. Opvallend is dat De Boer de 38 jarige Maarten Stekelenburg, officieel reserve doelman van Ajax maar door de schorsing van eerste doelman Onana nu vaste basisspeler bij de ploeg van Erik ten Hag, wel heeft opgenomen. Stekelenburg speelde zijn laatste interland in november 2016.

Foto’s archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer