Rai Vloet bezorgt Heracles Almelo in blessure tijd alsnog een punt tegen Sparta

Heracles Almelo heeft een punt overgehouden aan het treffen met Sparta Rotterdam. In het eigen Erve Asito leek de inspiratieloos spelende ploeg van trainer Frank Wormuth op weg naar een nederlaag tegen Sparta Rotterdam, maar diep in blessuretijd redde clubtopscorer Rai Vloet alsnog een punt voor de Almeloërs.

Beide teams wisten voor rust weinig te creëren en hielden elkaar in de greep. Halverwege de eerste helft tastte De la Torre mis en dat leidde tot een mogelijkheid voor Auassar, die met de eerste schietkans van de wedstrijd de vuisten van Blaswich vond. Ruststand 0-0.

In de tweede helft kwam er meer tempo in de wedstrijd en waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Nadat de bal werd doorgekopt vanuit een vrije trap was het Thy die van dichtbij doelman Blaswich wist te verschalken.

Heracles dat niet wist te imponeren en eigenlijk ook geen aanspraak te maken op een beter resultaat, leek dan ook terecht met lege handen achter te blijven. Rai Vloet dacht daar echter anders over want diep in blessuretijd bewees hij zijn waarde voor de ploeg van Frank Wormouth door een fout van Sparta-verdediger Michaël Heylen af te straffen en Heracles alsnog de niet meer verwacht punt te bezorgen. Door het gelijkspel blijft Heracles negende in de Eredivisie, met een punt achterstand op FC Twente.

Foto’s archief: sportfoto-oost.nl