Onnodige nederlaag FC Twente uit tegen Fortuna Sittard: 2-1

FC Twente heeft zaterdagavond een onnodige nederlaag geleden. Na een 0-1 stand bij rust verloor de ploeg van Ron Jans met 2-1 van Fortuna Sittard. Grote man aan de kant van de thuisclub was invaller Toshio Lake die met een assist en een doelpunt er voor zorgde dat de drie punten in Sittard bleven. De 20-jarige Lake kwam deze zomer over van Feyenoord en begon tegen FC Twente op de bank. Na een uur kwam hij in het veld en daar kreeg trainer Sjors Ultee geen spijt van.

Bij een 0-1 achterstand verving hij Richie Musaba en nog geen minuut later zette hij Mats Seuntjens op randje buitenspel alleen voor de keeper. Seuntjens (foto onder) bleef koel en schoot de gelijkmaker binnen. Niet veel later was het Lake zelf die Fortuna Sittard de voorsprong bezorgde. Hij knalde de bal onberispelijk binnen en werd zo de man van de wedstrijd.

Het duurde even voordat het duel echt ontbrandde. De eerste noemenswaardige gebeurtenis was een opstootje nadat Van Wolfswinkel met zijn hand het gezicht van Fortuna-verdediger Martin Angha had geraakt. De spits kreeg het vervolgens aan de stok met trainer Sjors Ultee. Beiden kwamen er vanaf met een gele kaart.

Even later was het diezelfde Van Wolfswinkel (foto intro) die het openingsdoelpunt voor zijn rekening nam. De spits kreeg de bal in de zestien voor zijn voeten en rondde koelbloedig af. Na de twee doelpunten van Lake ging FC Twente nog nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker en eventueel een overwinning, maar die bleven uit. Ook invallers en nieuwelingen Michel Vlap en Michál Sadilek konden een nederlaag niet voorkomen.

Foto’s archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer