Vrouwen FC Twente niet langs Benfica: 1-1

De vrouwen van FC Twente staan na de 1-1 tegen Benfica voor een moeilijke opgave om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken. Voor 1100 toeschouwers in de Grolsch Veste kwamen de gasten vrij eenvoudig op een 0-1 voorsprong toen verdedigster Caitlin Dijkstra mistastte en Beatriz Cameiräro een niet te missen kans kreeg.

De thuisclub leed in de eerste helft veel bal verlies, passes kwamen niet aan en bijna was elke afvallende bal voor de tegenstandsters. Kort voor het verstrijken van de eerste helft kwam de eerste beste aanval van FC Twente en dat leverde meteen de gelijkmaker op. Bente Jansen zette op rechts goed voor en Fenna Kalma maakte het bekwaam af.

In de tweede helft speelde FC Twente duidelijk beter maar de beste kansen waren toch voor de vrouwen van Benfica. Tot twee keer toe moest keepster Daphne van Domselaar ingrijpen om een achterstand te voorkomen. Zo bleef het 1-1 en blijft FC Twente hoop houden om zich volgende week in Lissabon te plaatsen voor de groepsfase.

Foto’s: Ron Jonker sportfoto-oost.nl