Vroomshoopse Boys lijkt klaar voor de competitie

Foto archief: Erwin Heuver

Vroomshoopse Boys herstelde zich knap van de zeperd in het bekerduel tegen sv Grol. Eerst werd in een oefenduel derdeklasser zaterdag vv Avereest thuis met 8-1 verslagen na een 5-0 ruststand. De doelpuntenmakers waren Jordy Harms (3x), Jesper Derks (2x), Jos Hutten (2x) en Ruben Smedema. Vanwege blessures moest de Boys in dit duel na de 72ste minuut met 10 man verder. Een goed vervolg werd gegeven in Enschede, waar tegen tweedeklasser zondag FC Suryoye Mediterraneo werd aangetreden.

Na een gelijkgaande eerste fase waren de allereerste serieuze eerste kansen van de gasten voor Jos Hutten en Jordy Harms, maar hun inzetten troffen geen doel. In de 35ste minuut was het wel raak. Na een mooie aanval via de schijven Jory Harms, Léon Dogger, Sil Derks en Jesper Derks belandde de bal bij Jos Hutten, die deze doelrijpe kans op knappe wijze benutte: 0-1. In de tweede helft golfde het spel op en neer en weer werden pittige, maar tegelijkertijd faire duels uitgevochten. Tom Pierik en Jos Hutten kregen kansen, maar hadden op dat moment het vizier niet op scherp staan.

Een hard werkend Boys-team hield aan de andere kant op gedegen wijze stand, ook door knappe reddingen van de prima acterende doelman René Kok. De eindstand werd dan ook met 0-1 bereikt, waardoor Vroomshoopse Boys uit drie bekerwedstrijden zes punten kon noteren. Dat bleek echter niet voldoende om door te gaan. Door de ruime overwinning van Rohda Raalte op sv Grol bekeren deze beide teams door. De Boys moest het op doelsaldo afleggen, maar kan moed en vertrouwen putten uit twee knappe bekeroverwinningen, waarbij er een uit bij eersteklasser zondag Rohda Raalte.

Foto Anneleis Gombert

In Enschede werd in de volgende opstelling gespeeld: doel: René Kok; achter: Simon Kempers, Rutger Schrijver, Robert Veld (63: Patrick Drenthen) en Jesper Derks; midden: Léon Dogger (75: Thomas Kleinjan), Jos Hutten (foto boven) en Tom Pierik; voor: Ruben Smedema (63: Sten Runhart) Jordy Harms (63: Robin Drenthen) en Sil Derks

Aanstaande zaterdag wordt om het “echie” gespeeld in de competitie van de tweede klasse H. van het district oost van het zaterdagvoetbal. Meteen al kan de formatie van hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman flink aan de bak. Een oude bekende WVF uit Zwolle komt naar de Bosrand en deze sterke tegenstander doet steevast mee om de prijzen. Om 15.00 uur wordt afgetrapt. De weken erop zijn Quick’20 uit in Oldenzaal en vv Den Ham tijdens de ultieme derby op De Bosrand de tegenstanders. Dan weet de Boys waar het staat na die eerste drie zware competitiewedstrijden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer