Strijd en passie van Vroomshoopse Boys tegen WVF beloond

De kop is eraf van de competitie van de tweede klasse H. van het district Oost van het zaterdagvoetbal. Vroomshoopse Boys trad thuis op de Bosrand aan tegen het ambitieuze WVF uit Zwolle. Het team van trainer Marcel van der Steege had tijdens de corona-periode op een nippertje de promotie naar de eerste klasse gemist en wil dit seizoen deze doelstelling wel halen. In de beginfase zetten de bezoekers hoog druk en met name de geroutineerde linker spits Hessel Berends was een voortdurende dreiging voor de Boys-defensie.

De goed georganiseerde verdediging van de Boys stond echter als een huis, waardoor echte grote kansen aanvankelijk uitbleven met één uitzondering. Een daverend afstandsschot van Hessel Berends werd in de 11de minuut knap gepareerd door Boys-doelman René Kok. Waar dat kon toog de fel strijdende thuisploeg ten aanval.

In de 20ste minuut werd een aangesneden vrije trap vanaf links van Léon Dogger knap verlengd door Tom Pierik. De kopbal schampte daarbij de rechter paal naast de reeds verslagen WVF-doelman Mike te Wiele. Opnieuw een gevaarlijke indraaiende vrije trap van Léon Dogger in de 45ste minuut werd door Joost Zweers rakelings over zijn eigen doel gekopt. Met 0-0 werd gerust in een duel met veel passie en strijd, dat zich vooral op het middenveld afspeelde.

Na de thee was er direct al een schrikmoment voor het doel van de thuisploeg. Vanaf links zette Hessel Berends voor en Max Goudbeek leek koppend te scoren. Via keeper René Kok en de binnenkant van de kruising stuitte de bal weer op miraculeuze wijze het veld in. In de 47ste minuut stoomde Boys-middenvelder Tim Pierik geheel vrij op WVF-doelman Mike te Wiele af, maar hij strandde op de ervaren goalie van WVF.

Het spel golfde daarna op en neer, waarbij WVF uit een vrije trap van Kelvin Groothand nogmaals het aluminium raakte. Toch kreeg de goed combinerende thuisploeg met snelle aanvallen over beide vleugels steeds meer grip op het spel. Er werden door de Boys-spelers steeds meer persoonlijke duels gewonnen. WVF werd onnauwkeuriger in de passing en moest steeds verder terug.

In de 64ste minuut werd aan Boys-zijde Ruben Smedema voor Ton Kunst gewisseld door hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman. De sierlijke aanvallende middenvelder was in feite al gestopt door werkzaamheden op zaterdagen, maar is door andere werktijden nu weer beschikbaar. Zijn aanwezigheid als schaduwspits naast de altijd dreigende Jordy Harms gaf de Boys nieuwe impulsen.

In de 84ste minuut werd de aanvallende instelling van de thuisploeg beloond. Rechter verdediger Jesper Derks slingerde de bal met een verre ingooi in het doelgebied. De verdediging van WVF kon de bal niet goed weg werken Het leer werd opnieuw vanaf rechts door Léon Dogger met een geplaatste voorzet in de doelmond gebracht. Ton Kunst schoof de bal vervolgens behendig vanaf dichtbij langs de WVF-doelman Mike te Wiele tegen de binnenkant van de paal. De attente Jordy Harms functioneerde vervolgens als scherprechter: 1-0. Ondanks een verwoed slotoffensief wist WVF niet meer te scoren, zodat een zwaar bevochten overwinning tegen een sterke opponent een feit was.

Volgende week speelt de Boys in Oldenzaal tegen Quick’20, weer een zware pot. In het door corona vroegtijdig afgebroken seizoen werd daar vorig jaar een geflatteerde 3-1 nederlaag geleden. Mede door het gegeven dat het drietal Juliën Derks, Ramon de Jong en Bram Hooijer na blessures weer lijken aan te sluiten bij de selectie, liggen er zeker mogelijkheden voor de Boys in deze uitwedstrijd.

Foto’s: Henri Zuidberg (WVF)

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer