VZ&PC

Knappe zege VZ&PC op S.G.H. Heerenveen

VZ&PC beleefde een moeilijke thuiswedstrijd tegen voormalig eersteklasser S.G.H. De thuisploeg keek na twee kwarten tegen een 2-5 achterstand aan. 
De  Vriezenveense ploeg was statisch in de aanval, had moeite met de Heerenveense aanvalsdrang en liep daardoor tegen teveel persoonlijke fouten aan. VZ&PC moest aanvaller Niek Sportel daardoor al in de eerste periode missen.
VZ&PC kwam in de tweede uit een overtal door Michiel Bloemhof nog wel op 2-3. Maar door een strafworp  en een goed schot van  afstand leek S.G.H. met 2-5 een beslissende klap te hebben uitgedeeld. In de derde periode groeide VZ&PC in de wedstrijd. Een overtal werd door Mika Smelt met een hard, laag schot goed afgerond: 3-5. Even later zette Bloemhof de Vriezenveners met een goed schot bijna naast S.G.H. Na de 4-5 was het even later raak door een goed ingeschoten strafworp van Mika Smelt, doordat een VZ&PC aanvaller niet anders gestopt kon worden: 5-5.
VZ&PC voelde dat het de wedstrijd kon kantelen. S.G.H. kon niet voldoende druk meer zetten en VZ&PC profiteerde conditioneel. Het hield S.G.H. ver van het eigen doel, benutte wederom een overtal en kwam op een 6-5 voorsprong.
Hierna overleefde  men een ondertal door goed  verdedigend werk. Met nog ruim een minuut te spelen was het Tom Roelofsen die zich vrij speelde en de beslissende 7-5 op het bord bracht.
Setstanden: 1-2, 2-5, 5-5 en 7-5
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer