Amicitia incasseert opnieuw verlies bij MIA, reserves winnen in Groningen

Voordat Amicitia aan de voorbereiding voor de zaalcompetitie kon beginnen, moest het de laatste veldwedstrijd in Amersfoort spelen tegen MIA. Trainer/coach Rick Keus had er alles aan gedaan om zijn ploeg goed voor te bereiden. Met het uiteindelijke doel om winstpunten te verzamelen in de strijd om handhaving.

Ondanks wisselende weersomstandigheden begon de Toyota Drent formatie goed aan de wedstrijd en nam het binnen enkele minuten een 0-2 voorsprong. De gekozen tactiek leek goed te werken ondanks schaarse doelpunten aan beide zijden. MIA had duidelijk moeite om Amicitia te bestrijden en miste tussendoor nog een strafworp. De oranjekragen bleven verdedigend goed in hun discipline spelen en kwamen tien minuten voor rust zelfs op een 2-4 voorsprong. In de fase daarna braken individuele fouten de Vriezenveners op en kon MIA terugkomen tot een 4-4 ruststand.

In de rust wees trainer Keus zijn spelers op de noodzaak om de afgesproken taken goed te blijven invullen. Dat lukte aan het begin van de tweede helft nog aardig (5-5), maar daarna verviel Amicitia in oude fouten en bood het MIA de gelegenheid om verder afstand te nemen (10-6). De afronding van kansen is nog steeds een punt van flinke aandacht voor de Vriezenveners. Elke tactiek faalt bij de minimale scores die momenteel behaald worden. In de slotfase herstelde Amicitia zich enigszins (11-9), maar MIA maakte slim gebruik van wissels en voorkwam daarmee dat Amicitia verder terug in de wedstrijd kon komen. Eindstand 12-9.

Amicitia sluit tussentijds de veldcompetitie af met een laatste plaats in de poule. Het verschil met directe concurrenten is niet erg groot, waardoor er bij de hervatting komend voorjaar nog voldoende kansen tot herstel zijn.

Reserves Amicitia winnen in Groningen

Amicitia 2 ging op bezoek bij het Groningse ROG. Het werd een gelijk opgaande strijd in de eerste helft (7-8), maar na rust trok de ploeg van Jan Nijkamp het initiatief meer naar zich toe en liep uit naar een 10-13 voorsprong. ROG scoorde aan het einde nog een keer, maar kon niet voorkomen dat de punten naar Vriezenveen gingen. Eindstand 11-13.

Amicitia 2 bezet momenteel de derde plaats in de poule.