ehv

EHV-hockeyheren hebben aan zesje niet genoeg tegen Bully (0-1)

ENSCHEDE – De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse D de thuiswedstrijd tegen de buren van Bully met 0-1 verloren en leden daarmee hun eerste nederlaag na vier weken.

Op de overwinning van de Oldenzalers viel weinig aan te merken, of het moest zijn dat de thuisploeg in het alles-of-niets-slotoffensief in de cirkel aanvallend verkeerd positie koos en er bij de eerste of tweede paal niemand paraat stond om de ingepompte ballen richting doel te verlengen. Een uitval aan het begin van het vierde kwart bracht de beslissing, waarna EHV enkele minuten later keeper Paul Bongers opofferde om met een extra veldspeler het tij alsnog te doen keren.

Trainer-coach Richard van Wezenbeek had wel een verklaring voor het verlies van zijn ploeg: ‘Vooral in de eerste drie kwarten kon vrijwel niemand iets extra’s brengen, het gemiddelde cijfer was een mager zesje en daarmee red je het niet in zo’n  derby, waar het kleinste verschil vaak al voldoende is. Bully stond aan de goede kant van het geluk en dat is ook een kwaliteit, die ze met veel inzet hebben afgedwongen. Daar lag het bij ons trouwens ook niet aan, maar dat was deze keer dus niet genoeg.’

Jerryt Keekstra was de enige die wel constant zijn niveau haalde en hij werd daarom gekozen tot Damsté Man of the Match.