WVC DS1 met mini's

WVC DS1 kan niet stunten tegen Donitas DS1

Na een week hard trainen stond zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen Donitas DS1 op het programma, koploper in de Topdivisie A. Iedereen fit en gemotiveerd om punten te pakken. Helaas was de staf van het team niet compleet, assistent Arnold moest de wedstrijd missen.
Het centercourt was ruim op tijd opgebouwd zodat er voldoende tijd was voor de voorbereiding, dank aan alle vrijwilligers! Gelukkig was er publiek op de tribune aanwezig om de dames van WVC aan te moedigen, dit gaat de komende weken gemist worden door de afgekondigde maatregelen.

De eerste set keek het team uit Wierden al snel tegen een achterstand aan van twee punten en was de eerste time out een feit. Gedurende de set bleef het verschil minimaal maar toch trokken de bezoekers aan het langste eind 21-25.

Set twee begon WVC sterk en liep snel uit naar een 8-4 voorsprong en bouwde dit, goed serverend en aanvallend, uit naar 17-12. De bezoekers uit Groningen gaven zich niet gewonnen en voerden de druk op. Aan de kant van de thuisclub werden de nodige wissels doorgevoerd maar deze konden ook niet voorkomen dat er inmiddels een 19-18 tussenstand op het bord stond. Richting het einde van de set kroop Donitas steeds dichterbij en kwam zelfs op setpoint. Na een terugwissel aan Wierdense kant pakte WVC de laatste punten, setstand 25-23.

Tot 7-7 ging het in derde set gelijk op waarna een periode volgde waarin WVC moeilijk tot scoren kwa, tussenstand 12-18. Met de doorgevoerde wissels kwam WVC Volley nog terug tot 18-20. Ondanks mooie scores aan het eind van deze set trok Donitas de set met 21-25 over de streep. Op naar hopelijk een vijf-setter.

Aangekomen bij de vierde set. Wat onwijs spannend was dit. Het eerste punt voor de Dames van WVC, gescoord door een prachtige serve van Eva Jansink. Ook deze set loopt in het begin gelijk op tussen WVC Volley en Donitas. WVC loopt echter al snel uit naar een 8-4 voorsprong. Tot 10-5 waren de ambities van WVC duidelijk, deze set winnen! De eerste time-out voor Donitas is een feit. 13-7 wordt gemaakt na een prachtige voetreflex van Julia Reich. Het verschil in punten bleef lang rond de 5 in het voordeel voor de dames van WVC. Toch draait Donitas de wedstrijd om en wint de laatste set met 24-26.

Al met al een spannende wedstrijd dus. Een punt was zeker verdient geweest voor de dames uit Wierden. De volgende wedstrijd speelt WVC Volley uit op 20 november tegen Zwolle DS2. Het thuispubliek, alle supporters op de tribune, heel erg bedankt!