STEVO verliest spectaculair duel met 5-4 van Voorwaarts Twello

Wat een zaterdagavond in Twello, waar STEVO in een spectaculaire wedstrijd met 5-4 de overwinning aan Voorwaarts moest laten na een eerdere 4-0 achterstand. Niemand gaf nog een cent voor STEVO bij de 4-0, maar het elftal van Otto Krabbe herrees uit de as.

Op de omslag: Niels Wigger

Het was net niet genoeg om een gelijkspel af te dwingen, maar wat was STEVO dichtbij. Rick Nijkamp zag in de allerlaatste seconde zijn vlammend schot nog afketsen op de vingertoppen van de doelman van Voorwaarts. Een gelijkspel zou ook zeker verdiend zijn geweest.

Opgesloten

STEVO speelde heel behoorlijk in Twello, maar gaf de goals vrij gemakkelijk weg, zonder Voorwaarts te kort te willen doen. STEVO liet teveel ruimte toe bij de doelpunten. “Dat ligt ook weer opgesloten in het spel wat STEVO wil spelen”, zo liet assistent trainer Niels Oude Tijdhof na afloop weten. Maar bij hoog druk zetten moet de verdediging wel op orde blijven en daar schortte het toch wel wat aan deze avond.

Ontregeld

Al in de 2e minuut was het raak. STEVO rende naar voren, maar in de snelle tegenstoot was het gelijk bingo voor de thuisploeg. Voorwaarts deed dat toch goed. Wanneer het aanvallende STEVO ontregeld werd, was het meteen vliegensvlug gevaarlijk voor het doel van keeper Luuk Oude Lansink. STEVO kreeg ook enkele goede mogelijkheden in de eerste helft en het voetbal kon behoorlijk bekoren bij de weinigen uit Geesteren. Een kopbal van Hugo Weerink bijvoorbeeld had een beter lot verdiend dan de handen van de sluitpost van Voorwaarts.

Bekopen

Voorwaarts had in de 36e minuut de stand kunnen verdubbelen, maar deze kans werd slecht uitgespeeld. Geluk voor STEVO in die fase. Op slag van rust was er alsnog de 2-0 voor Voorwaarts. Uit een voorzet vanaf de zijlijn en hieruit een omhaal was het raak: 2-0. Een slecht moment, zo vlak voor de thee. Een vervolg kreeg het direct na de thee, toen in de 47e minuut de 3-0 op het scorebord werd gezet. STEVO wilde te graag en moest dat steeds bekopen. Niet veel later was er zelfs de 4-0 door een lobje over Luuk Oude  Lansink.

Geloof

Een hele grote achterstand, maar krachtsverschil was er eigenlijk helemaal niet.  Het pleit dan ook voor STEVO dat ze niet bij de pakken ging neerzitten. Redden wat er te redden valt, was het credo vanaf dat moment. De druk werd opgevoerd en zowaar sloop er wat angst in de ploeg uit Twello. Eerst toen Maarten Gelhever de stand verkleinde tot 4-1, waarna STEVO nog meer nadrukkelijk de aanval zocht en Niels Wigger zowaar de tweede voor STEVO binnen kopte. Het geloof was helemaal terug maar kreeg weer een deukje toen de vijfde voor Voorwaarts uit geklungel bij STEVO voortkwam.

Rand van de afgrond

Kat in het bakkie moet  Voorwaarts nu gedacht hebben, maar niet bij de elf van STEVO. Wat een veerkracht toonde het elftal van Otto Krabbe. Voorwaarts werd met de rug tegen de muur gedrukt. Uit alle hoeken en gaten werd het doel van Voorwaarts bestookt. Niels Wigger opnieuw met het hoofd en vlak daarna Joes Masselink brachten met hun goals Voorwaarts op de rand van de afgrond. De tijd was uiteindelijk spelbreker  om het tij definitief te doen keren, al had het schot van Rick Nijkamp in de laatste seconde een beter lot verdiend dan de vingertoppen van de keeper van Voorwaarts.

Optimisme

Ondanks de 5-4 nederlaag blijft het optimisme de boventoon voeren bij STEVO. Het aantrekkelijke spel wat op de mat gelegd wordt in deze competitie zal zeker binnen afzienbare tijd zijn vruchten gaan afwerpen. De tijd dat het dubbeltje de goede kant op gaat vallen lijkt nabij. Te beginnen volgende week op de Peuverweide, waar het gerenommeerde Rohda Raalte bestreden moet worden. Een hele klus, maar niet onmogelijk. Aanvang: 14.00 uur.