SVZW sluit eerste seizoenshelft af met winst

SVZW kwam op zaterdag 20 oktober voor de laatste keer in actie in competitieverband. In Zwolle werd toen met 2-5 van SVI gewonnen. De ploeg uit Wierden moet het sindsdien doen met oefenwedstrijden, maar liet zich daarin van haar beste kant zien.

Door Gerrit Koers

Foto’s: Henk Steen

SVZW ging steeds beter spelen en zag uit naar de volgende competitiewedstrijd. Helaas ging de thuiswedstrijd op 27 november niet door in verband met besmettingen bij tegenstander DTS. Hierna gingen de strengere maatregelen in, waarop de KNVB besloot de geplande speelrondes van 4 en 11 december niet door te laten gaan. Voor de ploeg uit Wierden betrof dat de uitwedstrijden tegen DOS’37 en Hierden. Deze wedstrijden zullen na de winterstop worden ingehaald.

Oefenwedstrijden

SVZW moet nu een thuiswedstrijd en twee uitwedstrijden inhalen. Dat SVZW geen competitiewedstrijden kon spelen, wil niet zeggen dat het elftal niet in actie kwam op de zaterdagmiddagen. Het lukte om drie oefenwedstrijden te organiseren. Op 27 november werd met 5-1 gewonnen van plaatsgenoot Juventa’12. Op zaterdag 4 december kwam competitiegenoot SVI naar sportpark Het Lage Veld. Dit duel werd met 3-1 gewonnen.

Jonge spelers krijgen kans

Tenslotte speelde SVZW op 11 december tegen Enter Vooruit. Ook deze wedstrijd werd met in winst omgezet: 6-2. Trainer Joram Hendriks wisselde veelvuldig in deze wedstrijden. Zodoende kregen veel spelers de kans om te laten zien wat ze in hun mars hebben. In dit opzicht is het mooi om te vermeldden dat Sem Jansen tegen SVI zijn eerste goal maakte voor SVZW 1. Hij is een van de jonge spelers die vanuit JO19-1 de kans krijgen in het eerste elftal.

Zoals nu de situatie bekend is, zal de competitie weer hervat worden op zaterdag 22 januari. SVZW speelt dan thuis tegen Go Ahead Kampen. Op 1 december heeft de loting plaatsgevonden voor de volgende bekerronde. SVZW moet aantreden tegen zondag 2e Klasser Varsseveld. Het is nog niet bekend wanneer SVZW moet afreizen naar de Achterhoek.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer