Auni-Toernooi krijgt nieuwe datum: Zaalvoetbaltoernooi op zaterdag 19 februari

Stichting Vriendschap Verbroedering & Sport AUNI heeft een de nieuwe datum voor het Auni-Toernooi bevestigd. De 36e editie van het zaalvoetbaltoernooi zal plaatsvinden op zaterdag 19 februari. 

Het multiculturele zaalvoetbaltoernooi is al enkele keren afgelast en verschoven, als gevolg van de coronamaatregelen. ‘Het is een zeer onzekere tijd vanwege de situatie rondom corona, maar we blijven als organisatie ons best doen om de moed erin te houden’, liet de organisatie weten via een persbericht.

Vrij weekend

Aanvankelijk zou het Auni-Toernooi plaatsvinden op zondag 2 januari 2022. Vervolgens moesten het toernooi worden verplaatst naar 8 januari. Maar ook op die datum zou er nog geen toernooi kunnen worden georganiseerd. De organisatie laat weten te rekenen op doorgang op zaterdag 19 februari, en zelfs met publiek. ‘We hebben bewust voor deze datum gekozen, gezien het dan de eerste dag van de voorjaarsvakantie en een vrij weekend voor het amateurvoetbal op het veld is.’

Minder beweging

Daarbij heeft de organisatie besloten de in een eerder stadium genomen beslissingen te handhaven. Dat betekent een maximum van zestien teams, maar ook dat er geen poule voor vrouwen zal worden georganiseerd. Alle wedstrijden zullen worden afgewerkt in één sporthal, namelijk Sporthal Veldwijk. De grootste reden hiervoor is dat er met één locatie minder beweging zal plaatsvinden. Daarbij zijn dan wel minder personen aanwezig dan voorgaande edities.

Ambassade van de Verdraagzaamheid

‘In 2020 heeft het toernooi helaas niet plaats kunnen vinden vanwege het virus’, aldus de organisatie. ‘Toen hebben we de knoop vroegtijdig doorgehakt. In dat jaar hebben we met het Auni-Toernooi ook de mooie prijs Ambassade van de Verdraagzaamheid van Nederland” gewonnen. Dat was toen een welkome opsteker voor ons. We hopen als organisatie natuurlijk dat we ons toernooi op 19 februari kunnen organiseren. Maar het welzijn van onze deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers is wel onze eerste prioriteit.’

Over het AUNI-TOERNOOI

Het Auni-Toernooi wordt jaarlijks rond de Kerstdagen georganiseerd en is net zoals de stichting vernoemd naar de organisator. Tijdens dit evenement is het duidelijk dat mensen met allerlei verschillende culturele achtergronden wel heel veel gemeen hebben. Dat ze samen met elkaar kunnen sporten, ernaar kijken en ervan genieten.

Het Auni-Toernooi combineert voetbal op hoog niveau met een maatschappelijk doel: Mensen van verschillende afkomsten verenigen. Door te sporten, leer je dingen te delen, leer je omgaan met verliezen en dingen (beter) te accepteren. Daarbij komt dat sport verbroedert. Op deze manier slaat het Auni-Toernooi al vele jaren een waardevolle brug tussen culturen.

Samenwerking, sportiviteit en grote prestaties staan hierbij centraal. Samengevat gaat dit om leefkracht. Het is een evenement waar velen naar uitkijken.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer